Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Biden szerint 2024-ben ismét tudna győzni Trump ellen 

Úgy tűnik, az Egyesült Államok elnöke komolyan gondolja, hogy még egy ciklusra megválasztatja magát. 

...svg content...Fotó: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond Wes Moore demokrata párti kormányzójelölt kampányrendezvényén a Maryland állambeli Rockville-ben 2022. augusztus 25-én. A félidõs kongresszusi választásokat november 8-án tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Észak-Amerika
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Joe Biden amerikai elnök kedden bizakodásának adott hangot, hogy egy 2024-es visszavágón legyőzheti elődjét, Donald Trumpot, még akkor is, ha elismerte, hogy vezetése alatt az ország ismét recesszióba süllyedhet.

A 79 éves demokratát arról kérdezték, hogy a novemberi félidős választások után bejelenti-e, hogy indul-e egy második ciklusért, és arra is kíváncsiak voltak, hogy Trump szerepet játszik-e a döntésében.

„Hiszem, hogy újra le tudom győzni Donald Trumpot” – válaszolta Biden, bár nem erősítette meg, hogy 2024-ben ismét megpályázza az Ovális Irodát.

Biden 2020-ban mind az államok szerinti elektori kollégiumban, mind az állampolgárok általi szavazáson legyőzte Trumpot, miközben nagyon furcsa hírek láttak napvilágot, többek között olyanok, hogy az 1800-as években született emberek szavazatait adták le, a voksolás nem volt titkos, és több államban kreatívan számolták a szavazatokat. 

Benne lehet egy újabb Biden-Trump csata 

Biden egy márciusi NATO-csúcstalálkozón újságíróknak jelezte, hogy örülne, ha Trump ismét az ellenfele lenne.

Biden népszerűsége az elmúlt évben a szárnyaló infláció, a városokban növekvő erőszakos bűncselekmények és a déli határon kialakult, megoldhatatlannak tűnő migránsválság közepette visszaesett.

De a népszerűségi mutatói még mindig meghaladják a Trumpra vonatkozó felmérésekben mért számokat, aki rendszeresen gúnyolódik Bidenen a kora miatt, noha Trump csak néhány évvel fiatalabb, de egyértelmű, hogy Trump sokkal jobban tartja magát. 

Biden szerint nagyon sok mindent elért az első két évében 

A CNN megkérdezte Bident, mit mondana azoknak a választóknak, akik túl öregnek tartják az újraválasztáshoz.

„Mondjon nekem egy olyan elnököt a közelmúlt történelmében, aki annyit elért, mint én az első két évben. Nem vicc. Lehet, hogy önöknek nem tetszik, amit elértem, de az amerikai emberek túlnyomó többségének tetszik” – válaszolta Biden.

„És én hiszem, hogy el tudom végezni a munkát” – tette hozzá. 

Kitért arra is, hogy az Egyesült Államokban sincs minden rendben, ha a gazdaságot figyeljük, azonban Biden lekicsinyelte a gazdasági visszaesés jelentőségét, és elmondta, nem hiszi, hogy recesszió lesz, „ha lesz is, egy nagyon enyhe” – írja a Barrons