Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,95 Ft
Euró
385,48 Ft
Font
449,14 Ft
Bitcoin
66,155 $

Ukrán edző: egy győztes mérkőzés az Euro-2024-en feldobná a katonákat

Az ukrán szövetségi edző úgy fogalmazott, nagyon örülne neki, ha komoly sikert érnének el az Euro-2024-en, mivel ez szerinte feldobná az országot és a megszállók ellen harcoló katonákat is.

...svg content...Fotó: EPA/LUKASZ GAGULSKI
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ukrajna még az év elején szenvedett vereséget Wales ellen, ezzel pedig lemaradt a világbajnoki selejtezőről, az Euro-2024 selejtezőjében pedig Angliával és az Európa-bajnok Olaszországgal lesz mérkőzése.

Az ukrán válogatott mára az ukrán nemzeti büszkeség egyik szimbólumává vált, Olekszandr Petrakov, az ukrán válogatott edzője pedig abban reménykedik, hogy ha még jövőre is dúlni fog a háború, játékosai képesek lesznek bátorítani az ukrán katonákat, akik a megszállók ellen harcolnak.

„Kapcsolatban állunk a fronton harcoló srácokkal, mert üzeneteket küldenek a játékosoknak. Úgy érezzük, hogy szükségük van a mi győzelmünkre. Javíthatnánk a hangulaton, és mindenki számára fontos, hogy jobb legyen a hangulat”

– fogalmazott.

A háború miatt Ukrajna arra kényszerült, hogy a Nemzetek Ligája idei hazai mérkőzéseit Lengyelországban játssza, ennek kapcsán az edző megosztotta, nagyon nehéz volt neki is és játékosainak is:

„Nem látják a családjukat. Szeretnék ezt a háborút mihamarabb befejezni, és a szurkolók előtt játszani Kijevben, Lvivben és Harkovban. De sokkal fontosabb, hogy befejezzük ezt a háborút, és befejeződjön az emberek gyilkolása. Ez a legfontosabb számunkra. Az ukránok soha nem adják fel. A végsőkig harcolunk – a frontvonalon és a pályán is.”

Drámai módon győzte le a Paks a Ferencvárost a Magyar Kupa döntőjében

Igazi kupadöntős hangulat fogadta a Ferencvárost és a Paksot a Puskás Arénában, ahol rengetegen voltak kíváncsiak a Magyar Kupa döntőjére.

3 óra 40 percig tartott Robert Fico operációja, mélyaltatásban van

Húsz perc híján négy órán át tartott Robert Fico operációja az ellene elkövetett merénylet miatt, és most már csak a szervezetén múlik, hogyan sikerül megküzdeni a sérüléseivel.

Nem is gondolnánk, de ezek a dolgok hátráltathatják a fogyást

Ha észben tartunk néhány dolgot, és nem leszünk túl szigorúak magunkkal szemben, sikeres lehet a diétánk. Ehhez csak kitartás kell, illetve az, hogy megértsük, a nagy változásokhoz idő kell.