Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Koronavírus – fokozódik a helyzet a legrosszabb halálozási rátával rendelkező országban

A koronavírus-fertőzés miatt intenzívosztálybeli ellátásra szorulók száma megduplázódott az elmúlt hónap során Belgiumban, és az egészségügyi hatóságok figyelmeztetése szerint „nagyon intenzívvé” vált a járvány terjedése.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A koronavírus-fertőzés miatt intenzívosztálybeli ellátásra szorulók száma megduplázódott az elmúlt hónap során Belgiumban, és az egészségügyi hatóságok figyelmeztetése szerint „nagyon intenzívvé” vált a járvány terjedése.

Belgium nagyon súlyos járványkitörést élt meg európai viszonylatban, még ha nem is kapott akkora médiafigyelmet, mint Spanyolország, Olaszország vagy akár Franciaország és Nagy-Britannia. Szomorú statisztikában elsők, ugyanis náluk van a koronavírus legmagasabb halálozási rátája, 100 000 lakosra ugyanis 85 halálos áldozat jut, aki a vírus szövődményeiben hunyt el. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A járvány tetőzését követően májusban megkezdték a vesztegzár lazítását, és két hónapra rá ismételten emelkedésnek indult a fertőzöttek száma. Az állami koronavírus elleni munkacsoport szóvivője elmondta, az emelkedő esetszámokból látszik, hogy a vírus „nagyon intenzívvé vált” az ország egyes területein.

„Legalább 13 régióban mutatják az adatok, hogy minden 100 000 lakosra több mint 100 pozitív koronavírus-teszttel záró ember jut. Ez azt jelenti, hogy az érintett régiókban a múlt héten minden ezredik ember koronavírusos volt”

tárta fel a döbbenetes számokat a szóvivő.

Belgiumban a múlt hét folyamán átlagosan napi 2.7 ember vesztette életét a koronavírus szövődményeiben, ami azt megelőző héthez képest 33 százalékos emelkedés, amellyel jelenleg 9845 főnél jár a koronavírus-halálesetek száma. A fertőzöttek száma sem mutat jobb tendenciát, két hét alatt 68%-os emelkedés ment végbe, 69 849-re emelve ezzel a fertőzöttek számát.  

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/van-egy-uj-orszag-ahol-felmillional-tobb-koronavirus-fertozottet-azonositottak/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.