Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,57 Ft
Euró
389,06 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
63,071 $

Elárverezték Göncz Árpád egykori villáját, szép kis összeget fizettek érte

Az állam 496 milliós kikiáltási áron hirdette meg az ingatlant, ám végül egy 833,8 millió forintos ajánlat lett a győztes.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint szombat este nagy licitálás zajlott azon az árverésen, amit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hirdetett meg annak érdekében, hogy Göncz Árpád köztársasági elnök egykori villája értékesítésre kerüljön.

Az ingatlan a II. kerületi Vérhalom téren található, amely a telekkel együtt több mint 1800 négyzetméter, valamint ötmillió forint értékű ingóság is jár hozzá az új, egyelőre ismeretlen tulajdonosnak – írta a 444.hu. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Az állam 496 milliós kikiáltási áron hirdette meg a kétszintes villát, s bár a licitálás hamar 500 millió forint fölé jutott, de az igazi verseny az utolsó órákban alakult ki. A licitlépcső 500 ezer forint volt, végül pedig egy 833,8 millió forintos ajánlat lett a győztes.

A vonatkozó törvény szerint a leköszönő államfőknek a hivatali ideje végeztével legalább háromszobás lakás jár, így Göncz Árpád és felesége 2000-ben kapta meg a Belügyminisztérium kezelésében lévő, Vérhalom tér 7. szám alatti épületben található lakást.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.