Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,02 Ft
Euró
396,64 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
65,724 $

Oroszország újabb katonai parancsnokot bocsátott el

Újabb fej hullott Oroszországban: ezúttal a keleti körzet parancsnokát, Alekszandr Csaiko vezérezredest bocsátották el, szintén az Ukrajnában sorra elszenvedett vereségek miatt.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Kreml/Szputnyik/Pool/Gavriil Grigorov
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian az orosz RBC hírügynökség nyomán számolt be arról, hogy Oroszországban egy újabb magas rangú orosz katonai vezetőt bocsátottak el az orosz-ukrán háborúban elszenvedett sorozatos vereségek miatt: a keleti katonai körzetének parancsnokát, Alekszandr Csaiko vezérezredest bocsátották el.

Csaiko távozása a legutóbbi az orosz felső vezetők sorában, akiket az orosz-ukrán háborúban elszenvedett sorozatos vereségek miatt elbocsátottak. Soron kívül Menczer Tamás Magyar Péternek üzent: „Vége van, Peti!”

Az orosz hírügynökség jelentése szerint Csaiko helyére Rusztam Muradov altábornagyot nevezték ki, ezentúl tehát ő fogja felügyelni a keleti katonai körzetet, mely az Oroszország távol-keleti részén állomásozó csapatokra terjed ki.

Ez a körzet egy rendkívül fontos eleme az orosz hadviselésnek, mivel egyike azon öt körzetnek, melyek kifejezetten az orosz fegyveres erőket táplálják utánpótlással.

Noha egyelőre sem a Kreml, sem pedig a védelmi minisztérium nem kívánta megerősíteni ezen értesüléseket, Muradov szülőföldjének, Dagesztánnak a vezetője már nyilvánosan is gratulált neki a kinevezéshez.

Megmenekülhet a lepusztult óriásteleszkóp, ami egy James Bond filmben is szerepelt

Dollármilliókból próbálják meg fenntartani, ami így sem lesz könnyű feladat.