Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,06 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
457,34 Ft
Bitcoin
67,947 $

A szokásosnál melegebb telet jósolnak a szakértők

Ám ez nem jelenti azt, hogy végig enyhe marad az idő, mivel a becslések szerint erős hidegbetörések is lehetnek.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az esotanc.hu hét nemzetközi meteorológiai és klimatológiai intézet szezonális előrejelzését vetette össze annak érdekében, hogy megtudják, milyen időjárás várható a kritikus 2022/2023-as téli időszakban.

Ez alapján a szokásosnál enyhébb téli időszak várható, különösen az ősz és a tél első felében, amikor jobban felmelegszik az idő, míg a másodikban már inkább átlag körüli, vagy azt kevéssel meghaladó hőmérsékletekre számíthatunk. Soron kívül Fontos információ jött a kormányablakok nyitvatartásáról

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy végig enyhe marad az idő, ugyanis a La Nina jelensége összetett módon befolyásolja a globális időjárást, így például a gyengébb poláris örvény okozhat erős hidegbetöréseket Európában is.

Csapadék tekintetében már kevésbé egyszerű feltételezésekbe bocsátkozni, ugyanis a legtöbb intézet átlag körüli csapadékra számít télen, azonban Európa déli, délkeleti részén szárazabb időjárás feltételezhető.

A 24.hu szerint ez a Kárpát-medencét is érintheti, különösen a délkeleti felét, így nem zárható ki, hogy folytatódik az idei évben megfigyelt tendencia, mely szerint a csapadékeloszlás nagy területi különbségeket mutat.

Fásy Ádám: mindenki tudja, hogy jót akar Orbán Viktor miniszterelnök úr

A műsorvezető már a sokadik Békemeneten vett részt, s elmondta, szerinte a magyar ember a világon miért egyedi.