Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,41 Ft
Euró
388,89 Ft
Font
454,33 Ft
Bitcoin
59,102 $

Karácsony megkérdezte a budapestieket: maradjon a karácsonyi díszkivilágítás? 

A főpolgármester állítása szerint nagyon rossz helyzetben van a főváros, ugyanis, mint írta, „Budapest éves bevétele még a jövő évi villanyszámla kifizetésére sem elég”. 

Fotó: Karácsony Gergely fõpolgármester a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2022. szeptember 28-án. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Karácsony Gergely a polgármesterségének szinte a kezdete óta folyamatosan azt mondja, hogy kevés az a pénz, amely az önkormányzatok rendelkezésére áll, ezért nehézkes működtetni a fővárost. 

Igaz, a koronavírus-járvány alatt egy jelentős mennyiségű pénz esett ki az önkormányzat kezéből, azonban Tarlós István szavai szerint „2019. december 31-én 160 milliárd forint értékpapír és 40 milliárd pénzmaradvány volt a főváros kasszájában”.  Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Karácsony Gergely mindenesetre nagyon elszánt, ugyanis már többször úgy nyilatkozott, hogy „túléljük, ha beledöglünk is”, azonban nem tudni, hogy ezalatt a saját politikai karrierjét érti, vagy a várost. 

Az biztos, hogy van egy-két ötletük a spórolásra, a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt is el akarták kaszálni, most pedig Karácsony Gergelynek újabb ötlete támadt, amellyel bár takarékoskodnának, de a város rovására menne a megvalósítása. 

Legyen karácsonyi díszkivilágítás? 

Budapest főpolgármestere a közösségi oldalán tette fel a kérdést: „a válság miatt idén maradjon el a díszkivilágítás?”

A posztjában arról, hogy „a megélhetési- és energiaválság mindenkit érint”, ráadásul rosszul áll a város, ugyanis „Budapest éves bevétele még a jövő évi villanyszámla kifizetésére sem elég”. 

„Az önkormányzatok azzal szembesültek, hogy az energiaszámláik egyik pillanatról a másikra tíz-, sőt húszszorosára emelkedtek. Jelen pillanatban úgy állunk, hogy Budapest éves bevétele még a jövő évi villanyszámla kifizetésére sem elég.

Ebben a helyzetben újra kell gondolnunk mindent. Leginkább azt, hogy a nem feltétlenül szükséges dolgokon tudunk-e energiát spórolni. Mint mindenki, én is szeretem a karácsonyi díszkivilágítást, de mégis azt gondolom, hogy idén erről le kellene mondanunk: nem csinálhatunk úgy, mintha minden rendben lenne.

De kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is! Mit gondoltok erről? Szabad-e spórolni a karácsonyi díszkivilágításon. Szavazzatok és kommentben írjátok le a véleményeteket!” – írta Karácsony. 

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.