Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,60 Ft
Euró
389,29 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,295 $

Újraindította a Gazprom a gázszállítást Olaszországba 

Ausztria nem volt hajlandó elfogadni a Gazprom által szállítani tervezett mennyiséget, de az cégnek sikerült megállapodni az osztrák kormánnyal. 

Fotó: Unsplash
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az orosz Gazprom vállalat szerdán közölte, hogy újraindítja a gázexportot Ausztrián keresztül, elsősorban Olaszországba, miután a hétvégén szabályozási kihívások miatt felfüggesztették az áramlást – írja a Reuters

Hozzátették, hogy a vállalat és az olasz ügyfelek megoldást találtak a gázértékesítésre az ausztriai szabályozási változásokat követően. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

„Az osztrák üzemeltető közölte, hogy kész megerősíteni az LLC Gazprom Export szállítási jelöléseit, ami lehetővé teszi az Ausztrián keresztül történő orosz gázszállítások újraindítását” – közölte a Gazprom.

A Kreml ellenőrzése alatt álló vállalat szombaton ismertette, hogy az Ausztrián keresztül történő gáztranzitot felfüggesztették, miután a hálózatüzemeltető nem volt hajlandó megerősíteni a szállítási nominációkat, vagyis a Gazprom által szállítani tervezett mennyiséget.

Az osztrák kormány szerint a Gazprom nem írta alá a szükséges szerződéseket.

Az orosz gáz jelenleg az olasz import mintegy 10 százalékát teszi ki, szemben a korábbi 40 százalékkal – mondta egy, az ügyhöz közel álló forrás –, miközben az Algériából és az északi országokból származó gáz részaránya nőtt.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony már kukákat szereltet le Budapesten

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje nem elégedett Budapest köztisztaságával, amiért Karácsony Gergelyt teszi felelőssé.