Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,012 $

62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

A múlt hét során az Egyesült Államok délkeleti államaiban pusztító Ian hurrikán halálos áldozatainak száma 62-re emelkedett – közölték a hatóságok vasárnap késő este.

Fotó: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

Florida halottkémi hivatalának tájékoztatása szerint 58 megerősített haláleset tudható be a szélsőséges időjárásnak, míg Észak-Karolina kormányzója szombaton közölte, hogy négy ember halt meg a vihar következtében, így a hurrikánhoz köthető, hivatalosan is megerősített halálesetek száma 62-re emelkedett.

A korábbi közlések még 44 halálos áldozatról szóltak Floridában, így ott jelentős mértékben emelkedett a tragédiával végződő esetek száma.
Az Egyesült Államokat valaha sújtó egyik legerősebb hurrikán egész városrészeket söpört le a térképről, villanyvezetékeket és hidakat tett tönkre, miközben Florida délnyugati partvidékén söpört végig. Soron kívül Videón a jelenet, ahogy megrángatják a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáját

Az állam belsejében lévő területeket erős szelek és özönvízszerű esőzések sújtották, amelyek áradásokat okoztak. A kutató- és mentőcsapatok továbbra is keresik az áldozatokat, többeket eltűntként tartanak nyilván.

A Floridán való pusztító áthaladása után az Ian az Atlanti-óceán felé vette az irányt, de visszafordult, és Dél-Karolinát elérve ismét 1-es kategóriájú hurrikánná vált, miközben Észak-Karolinában is heves esőzéseket okozott.

Vasárnap a parti őrség bejelentette, hogy felfüggesztette a keresést tizenhat migráns után, akik a ciklon közepén az őket szállító hajóval együtt eltűntek Florida Keys-nél. A hajó két utasát holtan találták meg, kilencüket azonban sikerült kimenteni, miután az óceánba ugrottak.

Végjátékos büntetővel bukta el a győzelmet a Manchester United az Old Traffordon

A Manchester United ismét saját magát hozta nehéz helyzetbe, most a Burnley ellen az Old Traffordon.