Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,76 Ft
Euró
390,96 Ft
Font
458,00 Ft
Bitcoin
61,413 $

Bill Gates nem túl bizakodó a következő öt év történéseit illetően

Bill Gates, a Microsoft alapítója részt vett a Forbes magazin legutóbbi rendezvényén, ahol jóslatot tett arra, véleménye szerint mi fog történni a következő öt év során.

Fotó: EPA/FRANCK ROBICHON
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

Gates elmondta, rövid távon mindenképpen bonyolult jövőt jósol, tekintettel az ukrajnai háború által kialakult jelenlegi helyzetre és a koronavírus-járvány gazdasági téren okozott következményeire.

„Öt bonyolult év áll előttünk, mert adott egy világjárvány okozta adósság, adott egy ukrajnai háború és a gazdasági ciklus is változik” – mondta Gates. Emellett rámutatott, hogy a világjárvány idején az internetes keresések akár 95%-a a koronavírushoz kapcsolódó összeesküvés-elméletekhez kapcsolódott, ami a jövőre nézve még komoly problémákat vethet fel. Soron kívül Országszerte akadozott a Vodafone és a Digi szolgáltatása is kedden

Gates jelezte, az általa irányított alapítvány elsődleges célja a következő 25 évben a fertőző betegségek tanulmányozása lesz, de azok a betegségek is kiemelt szerepet játszanak majd, amelyek globális szinten egyenlőtlenséget okoznak.

Néhány nappal ezelőtt az üzletember a The New York Times-ban megjelent hosszú írásában elemezte a világ jelenlegi helyzetét, és pesszimista álláspontot fogalmazott meg a szegénység, a környezetvédelem, az alultápláltság és a halálozási adatok jelenlegi helyzetéről is.

„Hét év után sem látom azt, hogy a világ jó úton haladna a célok teljesítése felé”, mondta Gates.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.