KezdƑlap

Friss hĂ­rek

Fontos hĂ­rek

Felkapott

MenĂŒ

DollĂĄr
365,95 Ft
EurĂł
391,88 Ft
Font
458,69 Ft
Bitcoin
62,634 $

OroszorszĂĄg ezĂșttal a SoundCloudot blokkolja

OroszorszĂĄg ĂĄllĂ­tja, azĂ©rt kellett korlĂĄtozni az orosz lakossĂĄg hozzĂĄfĂ©rĂ©sĂ©t a SoundCloud zenei streamingszolgĂĄltatĂłhoz, mert „hamis informĂĄciĂłkat terjesztenek” a platformon a hĂĄborĂșrĂłl.

FotĂł: Unsplash/Rachit Tank
EurĂłpa

Borbély Fanni

SzerkesztƑ
TÉMÁK

A Kreml ĂĄltal tovĂĄbbra is „kĂŒlönleges katonai mƱveletnek” nevezett hĂĄborĂș kapcsĂĄn Ășjabb fejlemĂ©ny törtĂ©nt: mint korĂĄbban sok mĂĄsikat is, ezĂșttal a SoundCloudot blokkoltĂĄk OroszorszĂĄgban, arra hivatkozva, hogy a platformon „hamis informĂĄciĂłkat terjesztenek” a hĂĄborĂșrĂłl.

A Sky News ĂĄltal szemlĂ©zett jelentĂ©sek szerint az Interfax hĂ­rĂŒgynöksĂ©g az orosz mĂ©diafelĂŒgyeleti hatĂłsĂĄg, a Roszkomnadzor közlĂ©sĂ©re hivatkozva arrĂłl szĂĄmolt be, hogy a hatĂłsĂĄg korlĂĄtozta a SoundCloud szolgĂĄltatĂĄshoz valĂł hozzĂĄfĂ©rĂ©st „az Ukrajna terĂŒletĂ©n zajlĂł kĂŒlönleges katonai mƱvelet jellegĂ©re vonatkozĂł hamis informĂĄciĂłkkal összefĂŒggĂ©sben”. Soron kĂ­vĂŒl KĂłrhĂĄzba kellett szĂĄllĂ­tani a DK-s kĂ©pviselƑjelöltet, akit vasĂĄrnap megtĂĄmadtak JĂĄszapĂĄtiban

A közlemĂ©ny szerint a SoundCloudhoz valĂł hozzĂĄfĂ©rĂ©s blokkolĂĄsĂĄt egyenesen az orosz fĆ‘ĂŒgyĂ©szsĂ©g utasĂ­tĂĄsĂĄra hajtottĂĄk vĂ©gre, de hozzĂĄtettĂ©k, hogy „a kĂ©rdĂ©ses informĂĄciĂłk a kĂŒlönleges katonai mƱvelet jellegĂ©vel Ă©s hadviselĂ©si mĂłdszereivel kapcsolatosak”, beleĂ©rtve a „a civilek elleni tĂĄmadĂĄsokat, a polgĂĄri infrastruktĂșrĂĄt Ă©rt csapĂĄsokat, az orosz katonĂĄk ĂĄltal okozott szĂĄmos polgĂĄri ĂĄldozatrĂłl”.

Mindez azt jelenti, hogy OroszorszĂĄg egy Ășjabb online fronton prĂłbĂĄlja korlĂĄtozni az informĂĄciĂłk terjedĂ©sĂ©t a hĂĄborĂșrĂłl, s tovĂĄbbra is arra törekszik, hogy kizĂĄrĂłlagosan az orosz ĂĄllami hĂ­rĂŒgynöksĂ©gek ĂĄltal jelenjenek meg konkrĂ©t adatok Ă©s informĂĄciĂłk az orosz-ukrĂĄn hĂĄborĂșrĂłl.

Mint ismert, ez mĂĄr a sokadik ilyen intĂ©zkedĂ©s OroszorszĂĄg rĂ©szĂ©rƑl: miutĂĄn februĂĄr 24-Ă©n lerohantĂĄk UkrajnĂĄt, szĂ©pen mĂłdszeresen blokkoltak minden olyan platformot, ahol nem a Kreml narratĂ­vĂĄjĂĄnak megfelelƑ informĂĄciĂłk terjednek, Ă­gy pĂ©ldĂĄul betiltottĂĄk a Facebookot, az Instagramot Ă©s mĂ©g a Twitter elĂ©rhetƑsĂ©gĂ©t is jelentƑsen korlĂĄtoztĂĄk az orszĂĄgban.

HalĂĄllistĂĄja is volt a hatodikos lĂĄnynak, aki szĂ­vtĂĄjĂ©kon szĂșrta diĂĄktĂĄrsĂĄt BƑnyben

Újabb meghökkentƑ rĂ©szletekre derĂŒlt fĂ©ny a hĂ©tfƑi iskolai kĂ©selĂ©s kapcsĂĄn.

KĂ­na Ășjabb missziĂłt indĂ­t a Hold sötĂ©t oldalĂĄra

KĂ­na az elkövetkezƑ napokban egy robotƱrhajĂłt kĂŒld a Hold tĂșlsĂł oldalĂĄra, hogy elƑkĂ©szĂ­tse az utat az elsƑ kĂ­nai legĂ©nysĂ©gi leszĂĄllĂĄs Ă©s a Hold dĂ©li pĂłlusĂĄn felĂĄllĂ­tott bĂĄzis elƑtt.