Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,84 Ft
Euró
388,17 Ft
Font
452,51 Ft
Bitcoin
63,581 $

Továbbra is alacsonyak az ápolóbérek, ám októberben végre dönthetnek az emelésről

A Független Egészségügyi Szakszervezet a héten egyeztetett Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárral az ápolóbérek emeléséről.

Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint néhány héten belül, október közepén kerülhet a kormány elé az a javaslat, melyben az egészségügyi fejlesztések, és egyben a szakdolgozói bérek emelése is szerepel.

Az egészségüggyel felelős államtitkárral történő egyeztetés azért is volt fontos a FESZ szerint, mert ezzel elősegíthetik a mielőbbi, kedvező döntést a bérek arányairól, illetve azon szakterületekről is szó esett, melyek kiemelt bérezésre szorulnak. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

Ezek közé tartozik többek között az intenzív terápia, a traumatológia, vagy éppen a pszichiátria is, továbbá azon osztályok is, ahol a dolgozók extrém terhelés mellett látják el munkájukat – számolt be róla a napi.hu.

Takács Péter egyetértett abban, hogy a szakdolgozók és az orvosok közötti bérfeszültség csökkentése elkerülhetetlen. Amennyiben a kormány elfogadja a javaslatokat, úgy a FESZ-szel közösen a részletszabályok meghatározása erre is kiterjedhet.

A szakszervezet szerint Takács elkötelezett a változások mellett, a javaslatok pedig olyan pontokat is tartalmaznak, mint a pótlékok emelése, vagy éppen a szakképzés megreformálása. Abban is egyetértettek, hogy aki nyugdíj mellett dolgozik, az minden olyan juttatást megkapjon, mintha nem dolgozna – így a nyugdíjprémiumot is.

Gulyás Gergely szerint Magyarország szívességet tesz az EU-nak az uniós elnökséggel

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország uniós elnöksége előnyös lehet az Európai Unió számára.