Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,183 $

Reuters: 1,1 milliárdos segélycsomagot készül kiutalni az Egyesült Államok Ukrajnának 

Várhatóan a kongresszus által előirányzott Ukrajna Biztonsági Segítségnyújtási Kezdeményezés (USAI) pénzeszközeit használják fel, hogy a Biden-kormányzat a meglévő amerikai fegyverkészletek helyett az ipartól szerezzen be fegyvereket.

Fotó: Ukrán katona ül egy teherautóban az orosz erõktõl nemrégiben visszafoglalt Kupjanszk városban, a kelet-ukrajnai Harkiv megyében 2022. szeptember 14-én, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök harkivi látogatásának napján. MTI/AP/Kosztyantin Liberov
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az Egyesült Államok újabb 1,1 milliárd dolláros fegyvercsomagot készít elő Ukrajna Oroszországgal vívott harcához, amelyet hamarosan bejelent – közölték amerikai tisztviselők kedden, miközben Washington az általa „látszatnak” nevezett ukrajnai népszavazások eredményére vár – értesült a Reuters

A csomag lesz a legújabb fegyverszállítmány Ukrajnának, amely a kelet-ukrajnai orosz erők ellen harcol. A tisztviselők névtelenségük megőrzése mellett azt mondták, hogy a csomagot a következő napokban jelentik be.

Várhatóan a kongresszus által előirányzott Ukrajna Biztonsági Segítségnyújtási Kezdeményezés (USAI) pénzeszközeit használják fel, hogy a Biden-kormányzat a meglévő amerikai fegyverkészletek helyett az ipartól szerezzen be fegyvereket.

A csomag HIMARS indítórendszereket, kísérő lőszereket, különböző típusú drónelhárító rendszereket és radarrendszereket tartalmaz majd, valamint tartalék alkatrészeket, kiképzést és technikai támogatást – mondta egy, a tervről tájékoztatott forrás.

Washington újabb szankciókat készít elő Oroszország ellen, amennyiben Moszkva a népszavazás eredményének kihirdetése után annektálja ezeket a területeket. A népszavazások pedig úgy értek véget, ahogy arra Oroszország számított. 

Az ukrajnai oroszbarát erők ugyanis már bejelentették, hogy mind a négy régió magszavazta a csatlakozást: a Zaporozsjéban leadott szavazatok 93 százaléka, a herszoniak 87 százaléka, a luhanszkiak 98 és a donyeckiek 99 százaléka támogatta a kezdeményezést. 

Joe Biden elnök korábban már elítélte a népszavazásokat, és fogadkozott, hogy az Egyesült Államok soha nem fogja elismerni az eredményeket. Az Egyesült Államok több mint 15 milliárd dollár katonai támogatást nyújtott Ukrajnának az Oroszországgal való konfliktus kezdete óta.

Megint pontokat veszített a Liverpool, a hajrában állt be Szoboszlai

Szoboszlai Dominik a hosszabbításban állt be a West Ham United elleni fordulatos mérkőzésen.

Lángokba borult egy Szegeden egy szeméttelep

A tűzoltóknak gyorsan a helyszínre kellett sietniük, ahol lángokba borult egy szeméttelep, annak egy része.