Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Az ENSZ minden atomhatalmat felszólított: erősítsék meg, hogy mellőzik az atomfegyvereket

A szervezetet nyugtalanítja az a retorika, amelyet Dmitrij Medvegyev használt a napokban az atomfegyverekkel kapcsolatban, amikor kijelentette, hogy ha veszélyben érzik Oroszországot, akkor senkitől nem fognak engedélyt kérni. 

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Minden atomhatalomnak ismételten meg kell erősítenie elkötelezettségét a nukleáris fegyverek használatának elkerülése és végső soron megszüntetése mellett – mondta Rosemary DiCarlo, az ENSZ politikai és béketeremtési ügyekért felelős főtitkárhelyettese.

„Riasztó retorikát hallottunk a nukleáris fegyverek használatával kapcsolatban is. Ez elfogadhatatlan” – jelentette ki.  Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

„Hadd ismételjem meg a főtitkárnak az összes nukleáris fegyverrel rendelkező államhoz, köztük az Orosz Föderációhoz intézett felhívását, hogy kötelezzék el magukat az atomfegyverek használatának mellőzése és fokozatos felszámolása mellett” – idézi a TASZSZ

Vlagyimir Putyin orosz elnök a múlt héten a nemzethez intézett televíziós beszédében azt mondta, hogy Washington arra ösztökéli Kijevet, hogy katonai akciókat hajtson végre az orosz területen, és ehhez „nukleáris zsarolás” is társul. 

Mint az elnök kifejtette, nemcsak a zaporozsjei atomerőmű bombázásáról van szó, amely nukleáris katasztrófával fenyeget, hanem a NATO vezető államainak egyes magas rangú képviselői által tett nyilatkozatokról is, amelyek a tömegpusztító fegyverek, nevezetesen az atomfegyverek Oroszország elleni alkalmazásának lehetőségéről és elfogadhatóságáról szólnak.

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese is megszólalt az ügyben, aki azt mondta, hogy „mindent meg fogunk tenni annak megakadályozására, hogy a velünk ellenséges szomszédos országokban atomfegyverek jelenjenek meg. Például a náci Ukrajnában, amelyet manapság közvetlenül a NATO-országok ellenőriznek”. 

„Ha az Oroszországot fenyegető veszély meghaladja a megállapított veszélyességi határt, akkor válaszolnunk kell. Anélkül, hogy bárkitől engedélyt kérnénk, különösebb egyeztetés nélkül. És ez biztosan nem blöff” – tette hozzá.  

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.