Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Jó hír az utazóknak, régóta várt áttörést hozhat el a BNPL

Már Magyarországon is elérhető a vásárolj most, fizess később lehetőség, amely által 6, 9 vagy 12 hónapos részletekben lehet fizetni az utazásért.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Egyesült Államokból indult, több országban népszerűvé vált BNPL (vásárolj most, fizess később) szolgáltatások lényege, hogy a fogyasztók egy későbbi időpontban, kamatmentesen térítik meg az elköltött összegeket.

Eleinte egyszeri vásárlásoknál, például koncertjegyek, csúcskategóriás eszközök, ruházati cikkek esetén használták leginkább, azonban a jelenlegi gazdasági helyzetben már a hétköznapi vásárlások során is egyre többen választják ezt a lehetőséget. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Ám a BNPL most a turizmusban is bontogatni szeretné a szárnyait, amely egyfajta mentőövként szolgálna a szektornak, ugyanis az utazás továbbra is nagy költséget jelent a fogyasztók számára, legfőképpen akkor, ha hosszú távú vagy éppen családi nyaralásról van szó.

Bár Magyarországon még nem elterjedtek ezek a megoldások, az Amadeus utazási ügynökség már nyitott a lehetőség felé, amely a magyarok számára is elérhető teszi az utazási BNPL-t – derül ki a Világgazdaság beszámolójából.

Az Amadeus nemzetközi vállalata két utazási specialistával, az Uplift és a Fly Now Pay Later cégekkel együttműködve hozta létre a BNPL-szolgáltatásokat összegyűjtő népszerű Amadeus Xchange Payment Platformot (XPP).

Az XPP-t több száz légitársaság és utazási vállalat használja, és az utazással kapcsolatos fizetések szinte minden részét lefedi, a csalásmegelőzéstől a fizetés elfogadásáig, a szolgáltatást igénybe vevő utazók pedig eldönthetik, hogy 6, 9 vagy 12 hónapos részletekben fizetnek az utazásért.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.