Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,94 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,06 Ft
Bitcoin
59,250 $

Veresegyházon tiltakozott a Demokratikus Koalíció

A DK szerint hamarosan „súlyos dolgok fognak történni Magyarországon”, a gáz ára hétszeresére emelkedik, nagyon sok nyugdíjas „akár az egész életét is kidobhatja”, ha megérkezik majd a több százezer forintos sárga csekk.  

Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Demokratikus Koalíció (DK) Veresegyházon tiltakozott az ellen, hogy a kormány leállította a településen egy 24 tantermes általános iskola felépítését.

Egy az ellenzéki párt közösségi oldalára vasárnap feltöltött videón Tonzor Péter, Pest megye 5. számú választókerületének DK-s elnöke számolt be arról, hogy Lázár János építési és beruházási miniszter – Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője írásbeli kérdésére adott – válaszából derült ki, hogy a kormány leállította egy 24 tantermes általános iskola felépítését Veresegyházon, ahogy Csömörön egy 16 tantermes iskoláét is.  Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Tonzor Péter elmondta: az egyre növekvő létszámú agglomerációs területen nagy szükség lenne új általános iskolára; ez az ország legnagyobb választókerülete, 120 ezren laknak itt, a választási kampányban még Tuzson Bence (Fidesz) is kampányolt az iskolai beruházásokkal. 

Szerinte az elkövetkezendő időszakban „súlyos dolgok fognak történni Magyarországon”, a gáz ára hétszeresére emelkedik, nagyon sok nyugdíjas „akár az egész életét is kidobhatja”, ha megérkezik majd a több százezer forintos sárga csekk.  

A kormány azzal kampányol, hogy a szankciók miatt van minden, de ellentmondás és pénzkidobás, hogy olyan szankciók ellen indítanak most nemzeti konzultációt, amit Orbán Viktor is megszavazott az Európa Tanácsban – mondta Tonzor Péter. Hozzátette: a szankciók nem érintik a gázszállítást és a kőolajszállítást sem Magyarországra, „ennek ellenére azzal próbálják hitegetni az embereket, hogy minden tulajdonképpen az Európai Unió miatt van”. Az unió szeretne segíteni, meg is adja hozzá a pénzt, ha olyan kormánya lesz az országnak „amely ezt megérdemli” – fűzte hozzá. 

Schwarcz Andrásné, a DK veresegyházi önkormányzati képviselője elmondta: az önkormányzat ingyen adta a 12 ezer négyzetméteres területet az iskolához, a város már mintegy 40 millió forintot költött a terület közművesítésére.

(MTI)