Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,659 $

110 naperőművet telepít az országban a Magyar Villamos Művek

Ezek döntő többségét már üzembe is állította a vállalat, így több tízezer háztartás áramellátása „oldódott meg.”

Greenbox

Szabó Kata

Szerkesztő

A zöld technológiák alkalmazására kifejezetten nagy hangsúly nehezedik az utóbbi időben, a megújuló energiatermelésre szakosodott MVM Zöld Generáció pedig aktívan dolgozik azon, hogy az ország szén-dioxid kibocsátása visszaszoruljon.

Az összesen 110 naperőműből 96-nak az üzembe helyezése már megtörtént, ha pedig mind elkészül, a rendszer 110 gigawattóra villamosenergia előállítására lesz képes, ami 50 ezer háztartás éves villamosenergia-szükségletét fogja fedezni, miközben az ország CO2-kibocsátását évente 100 ezer tonnával csökkenti. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

Bilinszky Péter programvezető szerint a projekt kivitelezése előtt 600 lehetséges telephelyet is szemügyre vettek, ezek mérlegelése után pedig két darab 20 megawatt, és 108 darab 0.5 megawatt teljesítményű fotovoltaikus erőmű elkészítése mellett döntöttek.

„Az NKM Áramhálózati Kft. területén végrehajtott projekt eredményeként a megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség átlagos értéke 43 984,73 GJ-lal emelkedik, az üvegházhatást okozó gázok csökkenése pedig átlagosan évi 11 919,86 tonnával csökken. A most átadott villamosenergia-termelő rendszerek összes beépített kapacitása 11,2 MWp, névleges teljesítőképessége 9,5 MWe” – hangsúlyozta Bilinszky Péter az MVM Zöld Generáció Kft. programvezetője a projekt záró ünnepségen.

A részben saját, részben európai uniós forrásból megvalósuló projekttel azonban nem ért véget a vállalat megújuló energia-előállítási törekvése, ugyanis a jövőben további naperőművek is épülhetnek, miközben a biogáz, a biomassza és a geotermikus energia hasznosítási lehetőségeit is vizsgálni fogják.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.

Rekordmeleg volt Budapesten péntek hajnalban

Ezúttal egy 1932-es melegrekord dőlt meg Budapesten, ami megint csak azt mutatja, hogy a világ változik, és nem jó irányba teszi ezt.