Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,86 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
63,034 $

Szentkirályi Alexandra megosztotta, a kormány szerint mitől csökkenhetne a felére az infláció Magyarországon

A kormányszóvivő egy közösségi médiában közzétett posztjában osztotta meg, hogy a magyar kormány meglátása szerint mely esetben csökkenhetne a felére az infláció Magyarországon.

...svg content...Fotó: MTI/Illyés Tibor
Gazdaság
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést pénteken, melyben azt taglalta, hogy a kormány milyen intézkedéseket eszközölt a válság enyhítésére, valamint, hogy a kormány meglátása szerint mi kellene ahhoz, hogy Magyarországon a felére csökkenjen a jelenleg elszálló infláció.

Szentkirályi rögvest az „elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiakrízissel” kezdett, s hét pontban sorolta fel, hogy a kormány szerint milyen lépések segíthették a családok és a munkahelyek védelmét Magyarországon. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„A családoknak

1. rezsicsökkentés, amelyhez hasonló nagyságrendű támogatást soha, senki, sehol nem adott a lakosságnak,

2. tűzifaprogram,

3. barnaszénprogram,

4. árstopok.

A vállalkozásoknak

5. lesz az energiaintenzív termelő kis- és közepes vállalkozásokat támogató, több mint kétszázmilliárdos program, amelyben termelő vállalatokat támogatunk az energiaköltségük részbeni átvállalásával és energiamegtakarítást eredményező beruházások támogatásával,

6. lesz gyármentő program, és

7. a szolgáltató szektor számára lesz új munkahelyvédelmi akcióterv is.

A kormány intézkedéseit felsoroló listát követően Szentkirályi kijelentette, „ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön megfeleződnének, és az infláció is csökkenne”, hozzátéve, hogy a magyar kormány álláspontja szerint a „szankciók nélkül Európa gazdasága újra erőre kapna, és el tudná kerülni a fenyegető recessziót”.

Kínában hamarosan már robotszakácsok főzhetnek az éttermekben

Megkapták az első élelmiszeripari működési engedélyt a hatóságoktól.