Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,25 Ft
Euró
385,32 Ft
Font
449,19 Ft
Bitcoin
65,704 $

Ennyi gáz érkezik Oroszországból Európába, az Északi Áramlat teljesen kiesett

Az Északi Áramlaton teljesen leállt a gázszállítás, még nem tudták megoldani a szivárgás problémáját. 

...svg content...Fotó: Az Oroszországból Németországba földgázt szállító csõvezeték, az Északi Áramlat 1 Kanadában megjavított turbinája a Siemens Energy német energetikai vállalat mülheimi üzemében 2022. augusztus 3-án. Scholz szerint nincs akadálya a turbina Oroszországba szállításának, amelynek hiányára hivatkozva a Gazprom orosz vállalat egyötödére csökkentette az Északi Áramlat-1-en Németországba szállított földgáz mennyiségét. MTI/EPA POOL/Sascha Steinbach
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az Ukrajnán keresztül Európába irányuló orosz gázszállítások a korábbi, szeptember 22-i napi 42,4 millió köbméter körüli mennyiségen maradtak, míg az Északi Áramlaton keresztül történő szállításokat teljesen felfüggesztették a megrongálódott berendezések javításáig.

A TASZSZ arról ír, hogy a Szokhranovka gázelosztó állomáson keresztül Ukrajnán keresztül történő orosz gáztranzitra szeptember 22-re vonatkozóan nincsenek meghatározások, míg a Szudzsa állomáson keresztül történő tranzitra vonatkozó jelölések nagyjából 42,4 millió köbméteren állnak – derül ki az ukrán gázszállító rendszerüzemeltető (GTSOU) honlapján közzétett adatokból.

Eközben az orosz gázszállítások az Északi Áramlaton keresztül, az orosz gáz Európába irányuló exportjának fő útvonalán teljes mértékben felfüggesztésre kerültek. A Gazprom korábban közölte, hogy az Északi Áramlat egyetlen működő gázkompresszor-egységének karbantartása során olajszivárgást találtak, hozzátéve, hogy a vállalat kénytelen volt teljesen leállítani a szivattyúzást a gázvezetéken, amíg a problémát nem tudják elhárítani. 

Az Oroszországból érkező alacsonyabb gázszállítások közepette az európai országok továbbra is szivattyúznak gázt földalatti gáztárolóikba, a Gas Infrastructure Europe (GIE) szerint az európai gáztárolók jelenleg több mint 86 százalékban tele vannak. 

Korábban az Európai Bizottság (EB) azt javasolta, hogy a 2022-2023-as télre legalább 80 százalékos, a jövőbeni téli időszakokra pedig 90 százalékos kihasználtsági szintet vezessenek be az uniós gáztárolókban.

A Gazprom augusztus 31. és szeptember 3. között teljesen leállította az Északi Áramlaton keresztül történő szállítást. A munkálatok befejezését és a blokk műszaki hibáinak hiányát követően a tervek szerint napi 33 millió köbméteres mennyiségben folytatják a gázszállítást.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Már a következő szezontól kezdve kiirthatják a VAR-t a Premier League-ből

A Premier League klubjai a következő hónapban tartandó éves közgyűlésükön szavaznak majd arról a javaslatról, hogy a következő szezontól kezdve megszüntessék-e a videóbíró (VAR) rendszert.