Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,95 Ft
Euró
389,46 Ft
Font
454,00 Ft
Bitcoin
64,128 $

Évente 85 millió köbméter levegőt kapnak rendeléseik mellé a vásárlók

És ez ráadásul csak az Egyesült Királyságban lebonyolított online megrendelésekre vonatkozik.

Fotó: Unsplash/Marcell Viragh
Greenbox

Szabó Kata

Szerkesztő

A DS Smith nevű brit csomagolóipari vállalat új tanulmánya szerint évente mintegy 85 millió m3 levegő kerül a brit háztartásokba a felesleges csomagolások miatt, ami több szempontból is kedvezőtlenül hathat környezetünkre.

Az adatok azt mutatják, hogy a nem a tartalmukhoz illeszkedő kartondobozok teljesen feleslegesen szállítják a levegőt a teherautókon a fogyasztók otthonaiba, valamint olyan anyagok felhasználásával járnak, amelyek elkerülhetők lennének. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A tanulmány rávilágít, hogy a szükségtelenül nagy csomagolások 169 291 tonna felesleges kartonpapír-felhasználást igényelnek, és akkor még nem beszéltünk a 480 millió négyzetméternyi ragasztószalagról és a 80 millió köbméternyi egyéb kitöltőanyagról sem.

A környezeti hatások mellett a túlméretezett kartondobozok negatív hatást gyakorolnak a márkák hírnevére is, ugyanis a brit fogyasztók 46%-a állítja, hogy a felesleges csomagolást tartalmazó megrendelés kézhezvételekor negatív érzései keletkeznek a márkával szemben.

Ami a fogyasztók jövőre vonatkozó elvárásait illeti, a válaszadók az alternatív megújuló forrásokból származó csomagolást részesítenék előnyben (49%), a szabálytalan formájú, termékekhez jól illeszkedő csomagolás áll a második helyen (35%), míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a vízálló csomagolást (30%) helyezték.

A kutatásból az is kiderül, hogy a termékeiket online értékesítő vállalatok 90%-a elismeri, hogy túlméretezett csomagolást használ, de csak 54%-uk helyez hangsúlyt az újrahasznosíthatósági kérdésre.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.