Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
64,133 $

Már az ovisok kiflijén is spórolnak Kalocsán

Az eddigi adagnak csupán a fele jár, a szülők háborognak.

Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A kalocsai képviselőtestület minden önkormányzati intézmény esetében spórolási tervet készített, így történhetett meg, hogy a helyi közétkeztetés többek között a péksüteményeken is próbál megfogni minden forintot.

Emellett sütőben sült ételeket sem készítenek, hogy ezzel is visszafogják a fogyasztást – írja a HVG. Habár a tervezetek még nem teljesek, október 30-ig várhatóan további költségcsökkentéseket kénytelenek életbe léptetni. Soron kívül Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatait a magyar és a török versenyhatóság

Kalocsa önkormányzata egy 2014-es jogszabályra hivatkozva írta elő azt is, hogy az 1-6 éveseknél a „gabona alapú élelmiszerek közül”, pékáruk esetében – figyelembe véve annak súlyát – szeptembertől fél adagot biztosítanak.

Mint korábban beszámoltunk róla, az elszálló rezsiköltségek egyre több közétkeztetési intézménynél okoznak gondot, az áremelkedéseket pedig nem mindenhol képesek megfizetni. Kalocsán ráadásul a villamosenergia beszerzéséről még nem is döntöttek.

A város képviselőtestülete a gázvásárlás kapcsán is nehéz döntésre kényszerült, mindkét ajánlatuk tízszer került többe, mint egy évvel ezelőtt. Összesen 278 millió forintért vásárolnak gázt, mennyiségét pedig 458 ezer köbméterről 255 ezer köbméterre csökkentették.

Hatalmas robbanás történt egy katonai bázison, 20 kambodzsai katona meghalt

Legkevesebb 20 kambodzsai katona vesztette életét egy katonai bázison bekövetkezett robbanás következtében.