Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,647 $

Itt a lista: ezeket a tervezett beruházásokat halasztja el a kormány a spórolás miatt

Kalocsától Baján át Kecskemétig csaknem 300 különféle beruházást húzott le a fejlesztési listáról a kormány, a tételek száma pedig akár tovább is nőhet később.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Lázár János építési és beruházási miniszter megbízásából helyettese, Csepreghy Nándor egy tízoldalas, összesen 284 tételt tartalmazó listát tett közzé, benne azokkal a korábban tervezett állami beruházásokkal, amelyek „elhalasztásáról és átütemezéséről” döntött a kormány.

A dokumentum azután került nyilvánosságra, hogy a DK-s Vadai Ágnes a miniszterhelyettesnél érdeklődött, miszerint mely állami beruházások sorsa pecsételődött meg, erre pedig Csepreghy készséggel válaszolt. Soron kívül A jövő héten indul az új ügyeleti rendszer a fővárosban – minden tudnivaló egy helyen

Ugyanis Lázár János miniszter kapta meg azt a nem túl hálás feladatot Orbán Viktortól, hogy százmilliárd forintokat spórolva döntse el, mely állami beruházások nem valósulnak meg a pénzhiány miatt, legalábbis egyelőre – írta a hvg.hu.

Így a Csepreghy-lista a már kormánydöntéssel is jóváhagyottan meg nem valósuló fejlesztéseket tartalmazza, azzal, hogy szeptember 19-ig ennyiről döntött a kabinet, bár a későbbiekben akár még bővülhet is a dokumentum.

A lista böngészése után kiderül, hogy a kihúzott tételek nagyrésze közlekedési infrastruktúraberuházás, vagyis számos összekötő vagy elkerülő út sem lesz kiépítve egy darabig, valamint jó néhány tervezett egészségügyi és sportlétesítmény-beruházás megvalósítását is elhalasztották.

Így több településen is hiába várnak a korábban megígért iskolaépítésre, de le kell mondani bizonyos közintézmények energetikai fejlesztéséről, bekötőutakról és anyasági centrumról is, amely által felmerül a kérdés, vajon mikor kaphatnak ismét esélyt.

Többek között nem valósul meg a Budapest-Debrecen-Záhony elsőrendű főút felújítása, a Dunaújváros Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program, valamint a Szadán épülő iskola tervezése és kivitelezése sem, a teljes lista pedig itt tekinthető meg.