Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,40 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
457,42 Ft
Bitcoin
59,955 $

Magyarországon drágult meg a legjobban a kenyér az EU-ban

Legalábbis ha az elmúlt egy évet nézzük.

Fotó: Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Éves bázison átlagosan 18%-kal került többe a kenyér az EU-ban, ami jelentős emelkedés a 2021-es adathoz viszonyítva, amikor még csupán 2,7%-os volt az árnövekedés. Magyarországról nézve ez a szám azonban még alacsonynak is mondható.

Idehaza ugyanis mintegy 65,5%-kal drágult meg a kenyér, ez nem csupán az EU-átlag három és félszerese, hanem egyben a legnagyobb drágulási arány is, amit az Európai Unióban feljegyeztek. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

Összehasonlításképp, a második helyen álló Litvániában is csupán feleekkora volt az áremelkedés, de a tavalyi hazai adatokhoz képest is jelentős a drágulás. 2020 és 2021 között ugyanis mindössze 4,7%-ot emeltek a kenyér árán.

Ehhez természetesen hozzájárulnak a kedvezőtlen inflációs adatok, illetve a rezsi megemelkedése is. Az élelmiszerek ára egy év alatt 30,9%-ot emelkedett, a kenyér mellett viszont a margarin, a sajt, a tészta, valamint a péksütemények esetében is 50% fölötti drágulást tapasztalhatnak a vásárlók.

Az EU-ban az infláció átlagosan 10,1%-ra gyorsult, a fogyasztói árak pedig rekordmértékben nőttek, augusztusban az előző évhez mérten csaknem 9,1%-kal – számolt be róla a napi.hu.

2-2-es döntetlen született a Bayern München és a Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőjén

Egy nagyon izgalmas és fordulatos mérkőzést játszott egymással a Bayern München és a Real Madrid a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.