Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,74 Ft
Euró
389,38 Ft
Font
455,14 Ft
Bitcoin
59,183 $

Már novemberben megjelenik II. Erzsébet lezárt életrajza

A szerző pedig a Diana hercegnőről írt sikerkönyv írója, Andrew Morton.

Fotó: MTI/EPA-DPA/Boris Rössler
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Andrew Morton, a Diana hercegnőről írt sikerkönyv szerzőjének jóvoltából november közepén megjelenik II. Erzsébet életrajzi könyve, habár eredetileg csak 2023-ban került volna a boltok polcaira.

II. Erzsébet néhai brit királynő múlt csütörtökön, 96 éves korában hunyt el, ennek okán pedig a The Queen című könyv megjelenését is előre hozták. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

„Hosszú és emlékezetes uralkodása alatt II. Erzsébet családjának és országai tágabb famíliájának szentelte magát. A nemzeti ünnepek és gondok – köztük a Covid-19 járvány – idején ő volt a ragasztó, amely összetartotta a nemzetet. Az életrajz egyik kihívása és gyönyörűsége az volt, hogy megrajzolhattam a szenvtelenség álarca mögött rejlő nő karakterét”

– idézte az MTI a könyvet kiadó Grand Central Publishing közleményét Morton könyvéről.

A kiadó közleménye szerint a könyv levéltári kutatásokon, továbbá a palota titkainak ismerőivel, a magántitkárokkal, illetve a testőrökkel való régre nyúló kapcsolatán alapul.

Mortonnak nem ez az első könyve a királyi családról: engedély nélkül ugyan, de a szerző már írt egy könyvet korábban Vilmos walesi hercegről és Meghan sussexi hercegnőről.

Korábban azonban, az 1992-ben megjelent könyvén együttműködött a néhai Diana hercegnővel, aki elismerte, hogy gondjaik voltak férjével, az akkori Károly herceggel – a könyv magyarul Diana igaz története címmel jelent meg.

Orosz katonák léptek be az amerikai erőknek otthont adó nigeri légibázisra

Miután a nigeri katonai vezetők nemrég úgy határoztak, kiutasítják az amerikai csapatokat az országból, oroszok foglalták el a légibázist.