Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,371 $

Márki-Zay az Európai Unióval való megegyezésre sürgeti az Orbán-kormányt

A korábbi miniszterelnök-jelölt arra kéri a kormányt, hogy „tessék befejezni a lopást”. 

...svg content...Fotó: Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben a magyar kormányt sürgeti, hogy azonnal állapodjon meg az Európai Unióval. 

Ahogy említette, „a héten Strasbourgban ülésezik az Európai Parlament, ahol a magyar kormány ismét a szégyenpadon fog helyet foglalni az Uniós értékek megsértése miatt”, miközben „közeleg a tél”.   Soron kívül Számos Samsung mobil vált használhatatlanná egy új frissítés miatt

Hozzáteszi viszont, hogy „mivel ez idáig nem tudott megállapodni az EU és Magyarország, így 3500 milliárd (!!!) forinttól eshetünk el a jövőben. A megállapodásra nagy esélyünk lenne, ha a magyar kormány is csatlakozna az Európai Ügyészséghez, ha nem lenne több korrupciós ügy, így az uniós támogatások ellenőrzötten azokhoz jutnának, akiknek azt az Európai Unió célzottan szánta”. 

Véleménye szerint azonban „ez a rendkívül magas támogatási összeg biztosíthatja a magyar vállalkozások talpra állítását, egy szociális válság megakadályozását és az energiahatékonyság javítását, amire égető szükségünk van a rezsicsökkentés megszüntetése után”.   

„Éjjel-nappal azt halljuk, hogy a kormánynak Magyarország az első, a magyar családok az elsők. Itt a nagy alkalom a bizonyításra. Tessék befejezni a lopást, kéretik mindent megtenni a korrupció megszüntetéséért, és tessék végre megállapodni a Európai Unióval a magyar emberek érdekében!” – közölte MZP. 

Igencsak korosodik a NASA egyik szondája, kényszerű lépést kellett megtenniük emiatt

Akár a 2030-as évekig is tovább működhet a Voyager-2 szonda, ennek azonban az ára is megvan: egyre több tudományos műszerét kell leállítani.