Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,32 Ft
Euró
388,43 Ft
Font
451,59 Ft
Bitcoin
61,737 $

Elszálló energiaárak: egyre több szállodának kell nehéz döntést hoznia

A beszámolók alapján több szálloda is a bezárás vagy a részleges lezárás mellett dönthet, ha jön a tél.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az elszálló energiaárak következtében egyre több hotel húzza le a rolót télre, hogy spórolni tudjanak a rezsin, emellett akad olyan nagy wellness szálloda is, ahol a fűtésszámla csökkentése érdekében egész szinteket zárnak be.

Egy hajdúszoboszlói wellness hotel tulajdonosa elmondta, „most tudjuk, hogy hol tartunk, hogy a gáz az most nagy gáz”, kiemelve, hogy az évekkel ezelőtt kialakított gázkazánokból álló fűtésrendszere helyett alternatív módszereket keres, különben be kell zárnia.

Tóth Lajos, a Hotel Silver Hajdúszoboszló tulajdonosa szerint „egy nagy előre menekülés” a hőszivattyúk, hőradiátorok, a legújabb radiátorok és inverterek használata, a szobákban pedig a hűtési-fűtési rendszerekről egyaránt gondoskodnak, miközben megpróbálnak „egy amperből hármat csinálni”.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke úgy véli, most egy olyan időszak érkezik, amikor a megemelkedett rezsi miatt több nagyobb szálloda is kiteszi a zárva táblát a téli időszakra.

„Jelen pillanatban vannak olyan szállodák, ahol az összköltségből a 7 százalék energia arány felment 35 százalékra. Nincs az a bevétel növekedés, amivel ezt lehet kompenzálni. Így nagy valószínűséggel ezek a típusú szállodák be fognak zárni hamarosan és talán tavasszal nyithatnak újra, ha a helyzet úgy hozza” – mondta.

Egy Zalakarosi szállodában még optimistán állnak a jelenlegi helyzethez, elmondásuk szerint ha túl magasak lesznek a számlák, akkor első intézkedésként nem a bezárás mellett döntenek, hanem néhány szintet fognak kiiktatni a rendszerből – írta az atv.hu.

Ezáltal egy wellness hétvége akár 30-40 százalékkal is többe kerülhet a következő hónapokban, amelynek végösszegét előzetes foglalással lehet csökkenteni, majd a pihenni vágyók azért drukkolhatnak, hogy a kiszemelt időpontban még nyitva legyen a szálloda.

Tuchel szerint katasztrofális, amit a bírói stáb tett velük szemben Madridban

A Bayern München edzője nem volt elégedett a vonalbíró és a játékvezető munkájával, aminek hangot is adott az elvesztett Bajnokok Ligája elődöntő után.k