Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,143 $

Ukrajna: a légierő 157,5 millió dollár értékű orosz felszerelést semmisített meg

A vádak szerint az orosz kormány a gazdasági fejlődés helyett más dolgokra szórja a pénzt.

Fotó: A 2022. szeptember 3-i képen orosz állásokat lő egy ukrán tüzér a frontvonalon, a kelet-ukrajnai donyecki régióban. MTI/AP/Konsztanin Liberov
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az ukrán fegyveres erők légierejének parancsnoksága a Facebookon közzétett bejegyzésében arról írt, miszerint 157,5 millió dollár értékű orosz repülőgépeket és katonai eszközöket semmisítettek meg mindössze 3 nap alatt.

Állításuk szerint szeptember 5. és 7. között, az ellenséges légi célpontokra mért támadások során cirkálórakétákat, repülőgépeket és helikoptereket pusztítottak el, egyéb részleteket azonban nem közöltek erre vonatkozóan – írta a The Guardian. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a szombati napsütést

Majd azzal vádolták az orosz kormányt, hogy az ország gazdasági fejlődése helyett tankokra, repülőgépekre, rakétákra, helikopterekre, valamint a „Putyin-banda” fényűző palotáira költik a pénzt, miközben az oligarchák számláin lévő lopott százmilliárdokat duzzasztják tovább.

Az Origo szerint az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnyij korábban arra utalt, miszerint a háború valószínűleg nem ér véget 2022-ben, ezt a helyzetet pedig csak úgy lehet megváltoztatni, ha az ukrán katonák több egymást követő ellentámadást indítanak jövőre.

Kiderült, melyik cukorhelyettesítő pörgeti fel leginkább az agyunkat

Pontosabban egyelőre még csak az egerek agyában látták ezeket a változásokat, de hamarosan embereknél is bizonyítást nyerhet a teória.