Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,11 Ft
Euró
401,97 Ft
Font
478,66 Ft
Bitcoin
62,899 $

Koronavírus – több helyen is negatív rekordok dőltek

A koronavírus-járvány továbbra is úgy tűnik, megállíthatatlanul terjed. Változatlanul rendkívül súlyos a helyzet az Egyesült Államokban és Brazíliában, eszkalálódik a szituáció Ázsiában és Ausztráliában is.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A koronavírus-járvány továbbra is úgy tűnik, megállíthatatlanul terjed. Változatlanul rendkívül súlyos a helyzet az Egyesült Államokban és Brazíliában, miközben eszkalálódik a szituáció Ázsiában és Ausztráliában is.

Ausztráliában néhány héttel ezelőtt az érzékelt koronavírus-fertőzöttek okán lezárták Victoria tartományt, ahol azóta meglehetősen súlyossá vált a helyzet. Csak az elmúlt 24 órában 700 új fertőzöttet és 13 halálos áldozatot vettek nyilvántartásba, és a terjedés kifejezetten nagy problémát okoz az idősotthonokban, valamint az egészségügyi dolgozók körében. Soron kívül 33 éve történt rejtélyes gyilkossági ügy végére tett pontot a rendőrség

Brazíliában és Indiában is nemzeti rekordot jelentő új koronavírusos esetet érzékeltek, előbbi ország esetében 69 074, utóbbi esetében több mint 52 000 fővel bővül a fertőzöttek száma. Brazília a halálos áldozatok tekintetében is szörnyű napot zárt, összesen 1595 ember vesztette életét a vírus szövődményeiben.

Az Egyesült Államokban már a 4.5 milliót is meghaladta az azonosított fertőzöttek száma, a globális viszonylatban jelentett esetszám körülbelül negyedét teszi ki az amerikai adat.

Hongkongban, Japánban, Vietnámban és Kínában is hónapok óta nem látott magasságokban az elmúlt 24 órában regisztrált fertőzöttek száma, míg Franciaországban a fiatalok körében azonosítottak több új esetet. Egy érdekesebb történet Új-Zélandon történt, ahol letartóztattak egy 32 éves férfit, amiért meg akart szökni a hatósági karanténból.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/mindenki-szamara-aggaszto-hogy-azok-az-orszagok-is-szenvednek-akik-a-koronavirust-az-iranyitasuk-ala-vontak/

Vitézy Dávid szerint Karácsony Gergely Orbán Viktort másolja

Ugyanakkor pár pozitívumot is megemlített.