Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,374 $

Hivatalos: Graham Potter a Chelsea vezetőedzője

A Premier League egyik legtehetségesebb menedzserének tartott Graham Potter lett végül a Chelsea új vezetőedzője a várakozásoknak megfelelően.

...svg content...Fotó: EPA/Andy Rain
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Valamelyest sokkolta a futballvilágot a szerdai bejelentés, miszerint a Dinamo Zágráb elleni 1-0-s vereséget követően menesztették Thomas Tüchelt a vezetőedzői posztból. Habár a Chelsea valóban nem kezdte a legjobban a szezont, sokan korainak tartják a német sikeredző menesztését, aki Bajnokok Ligája győzelemre vezette a londoniakat.

Tüchel távozását követően rögtön beindult a találgatás, hogy kik lehetnek a potenciális menedzserek: Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane, Ruben Amorim… de egy név végig kiemelkedett közülük, méghozzá Graham Potter neve. Soron kívül Záporok és zivatarok várhatók pünkösdhétfőn, néhol még jégeső is lehet

Graham Potter még a svéd Östersund csapatánál kezdte pályafutását, amely együttest a negyedosztályból öt év leforgása alatt az első osztályba vitt fel. A 2018-19-es szezonban sokak korábbi kedvenc kiscsapatához, a Swansea Cityhez került egy évre, onnan pedig Brightonba tette át a székhelyét.

Potterről ismert volt, hogy a Premier League, de talán egész Európa egyik legizgalmasabb edzője, aki olyan teljesítményt nyújtott a Brighton & Hove Albion csapatával, amely a kereterősség alapján nem volt bennük. Keze alatt olyan játékosok lettek világklasszis szintűek, mint Yves Bissouma, Ben White vagy Marc Cucurella.

A 47 éves szakember rendkívül flexibilis és nyitott taktikai szempontból, ez azonban nem a negatív értelemben vett pragmatizmus, hanem kiváló meccstervek formájában nyilvánult meg. Ez a Brighton padján tavaly egy kilencedik helyre lett elég, az idei szezonban pedig a negyedik helyen álltak a tabellán.

A Chelsea pedig most a hivatalos honlapján is bejelentette, hogy Graham Pottert nevezték a csapat következő menedzserének, ráadásul egy ötéves szerződést kötöttek vele. A londoni klub már a közleményében is jelezte, hogy Pottert azzal bízzák meg: hozza el a progresszív futballját és innovatív módszereit a klubhoz.

„Nagyon büszke és izgatott vagyok, hogy ezt a fantasztikus futballklubot, a Chelsea FC-t képviselhetem. Izgatottan várom a Chelsea új tulajdonosi csoportjával a partnerséget és alig várom, hogy találkozzak és együtt dolgozzak a játékosokkal, fejlesszük a csapatot és azt a kultúrát, amire az elképesztő rajongóink büszkék lehetnek” – fogalmazott Potter.

A brit edző megköszönte a Brightonnak, a tulajdonosnak, a játékosoknak, a stábjának, valamint a szurkolóknak az elmúlt éveket és azt, hogy végig támogatták őt a klubnál, valamint azt, hogy megteremtették a számára ezt a lehetőséget.

Verőcei hajóbaleset: kishajókkal és drónokkal folyamatosan keresik az eltűnteket, a túlélő férfi súlyosan megsérült

Friss információk érkeztek a Verőcénél történt halálos balesetről.