Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Már a legrosszabb forgatókönyvvel számolnak az ukrán a zaporizzsjai erőmű kapcsán

Kiemelt kockázatot hordoz magában jelenleg, hogy hetek óta bombázások történnek Európa legnagyobb atomerőműve környékén.

...svg content...Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. szeptember 2-án közreadott képen a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség, a NAÜ felügyelõi távoznak az orosz megszállás alá került zaporizzsjai atomerõmûbõl szeptember elsején. Az erõmû Ukrajna energiaellátásának 20 százalékát biztosítja. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Oleg Korikov, az ukrán atom- és sugárzásbiztonsági állami főmegfigyelő ugyanis bejelentette, hogy amennyiben úgy alakulnak a körülmények, akkor fennáll az esélye annak, hogy teljesen leállítják az atomerőművet – idézte a Sky News.

„A helyzet folyamatos romlása, a külső áramforrásból történő áramellátás elhúzódó hiánya készenléti dízelgenerátorok bevetésére kényszerít bennünket, és a háború alatt rendkívül nehéz a gázolaj utánpótlás” Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Korikov hozzátette, hogy napi szinten négy nagy dízeltankra enne szükség naponta és az a probléma, hogy potenciálisan olyan helyzetben találhatják magukat, hogy nincs elegendő gázolaj, ami növeli a baleset kockázatát.

Amennyiben baleset történik és megsérül a reaktorok aktív zónája, radioaktív anyagot bocsáthatnak ki, ami mind az emberekre, mind a környezetre negatív hatással lesz, ezt pedig mindenképpen el kell kerülni.

A bombázás azonban továbbra is folyamatos az erőmű környékén, a két oldal pedig egymást hibáztatja ezért. Az ENSZ atomfelügyelői napok óta azt kérik, hogy biztonsági zónát állítsanak fel az erőmű körül a baleset elkerülése érdekében.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.