Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,21 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
60,272 $

A legtöbb fiatal Orbán Viktorral és Novák Katalinnal szelfizne

A miniszterelnök és a köztársasági elnök a legnépszerűbb a fiatalok körében (is). 

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnökkel (b) közös fotót készít egy fiatal, mellettük Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke (j, takarva) a csíkszeredai stadion klubház- és lelátóavató ünnepségén, és az azt követõ FK Csíkszereda - Magyarország U18-as barátságos labdarúgó-mérkõzésen Csíkszeredán 2022. július 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Magyar Nemzet írta meg az Ifjúságkutató Intézet és a Társadalomkutató Kft. legfrissebb felmérését, amelyből kiderül, hogy a miniszterelnök és a köztársasági elnök nagyon az élbolyban vannak, ha a fiatalok közötti népszerűséget vizsgáljuk. 

„Az első szavazó fiatalok harminchét százaléka készítene szívesen közös képet Orbán Viktorral, aki ezzel tetemes előnnyel vezeti a szelfibajnokságot a vezető politikusok között” – jelentették.  Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

Orbánt Novák Katalin követi, vele a 18–21 évesek mintegy huszonhárom százaléka készítene közös képet.

Az ellenzéki vezetők száma ettől jelentősen elmaradnak: Márki-Zay Péterrel 12 százalék szelfizne a 18-21 éves korosztályból, Karácsony Gergellyel viszont a fiatalok 16 százaléka. 

Őket Duró Dóra, Jakab Péter, Toroczkai László és Fekete-Győr András követi 10 százalék körüli eredménnyel, Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára tőlük is elmaradt, mindössze 9 százalékot kaptak – mindez persze nem csak a szimpátiának, de az ismertségnek is köszönhető, de ebben is a miniszterelnök és a köztársasági elnök vezet. 

A legkevésbé Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke ismert, 43 százalék nem tudja, hogy kicsoda, de az első szavazók körében Donáth Anna, Kunhalmi Ágnes és Toroczkai László neve sem cseng ismerősen, de még Fekete-Győr Andrást sem ismeri a fiatalok több mint negyede (27 százalék). 

Kiemeltek még egy érdekes adatot: a legfiatalabb választók közel háromnegyede (72 százaléka) nyilatkozott úgy, hogy Márki-Zay Péterrel nem szívesen szerepelne közös képen, ezzel pedig megdőlt az az állítás, hogy Márki-Zay Péter a többi ellenzéki politikusnál eredményesebben tudja megszólítani a kormánykritikus fiatalokat. 

Családi tragédia Nádasfőn: egy férfi életét vesztette, a feleségét gyanúsítják a gyilkossággal

Egy férfi életét vesztette, egy nő és két gyermek pedig megsérült. Most friss részletek láttak napvilágot a tragédiáról.