Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,79 Ft
Euró
401,20 Ft
Font
479,98 Ft
Bitcoin
63,515 $

Az MSZP az Orbán-kormányt tartja felelősnek, ha nem jönnek az uniós pénzek

Az MSZP azon a véleményen van, hogy az Orbán-kormány lesz a felelős, ha nem érkeznek meg az uniós pénzek.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét a Karmelita kolostorban, ahol munkavacsora keretében tárgyalnak 2022. május 9-én. Mögöttük Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Az Orbán-kormány felelősségének tartja az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője, ha Magyarország uniós forrásokat veszít. A szocialista Ujhelyi István a Facebook-oldalán Brüsszelből, az EP épületéből közvetített szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta, ha az EU fel is függeszti a jogállamisági eljárást, vagy ha el is fogadja a következő hétéves költségvetés partnerségi megállapodásának tartalmát, biztosra vehető, hogy lesz valamennyi visszatartott forrás.

Ha pedig egyetlen egy eurócentet is elveszít Magyarország a kormány korrupciója miatt, azért felelőst kell találni – hangoztatta. Az ellenzéki politikus szerint a felelős nem az EU, amely rávilágít a bűnökre, hanem az, aki létrehozta ezt a rendszert. Orbán Viktor alkotta meg a szabályait és környezetével együtt ő a legnagyobb haszonélvezője – tette hozzá. Soron kívül Rózsaszín fénybe borult a Lánchíd Budapesten (fotók)

Szerinte ahhoz, hogy minden egyes eurónyi forrást megkapjon Magyarország, a rendszernek kell megváltoznia, ehhez Orbán Viktor „politikai döntése” szükséges. Hangsúlyozta, a gazdasági gondok miatt Magyarországnak annyira szüksége van minden uniós forrásra, „mint egy falat kenyérre”.

Ujhelyi István kételyeit fogalmazta meg azzal kapcsolatban, hogy elég lesz-e az, amit a kormány vállat az EU felé. Elmondta, „a kormányzat van annyira zsivány”, hogy benyújt egy javaslatot, amit az Európai Unió megnyugvással tudomásul vesz, majd abból semmit nem hajt végre, vagy felvizezi és valójában nem történik érdemi lépés a korrupció felszámolása ellen és a jogállamiság visszaépítése érdekében.

(MTI)

Megszólalt a Ferencváros edzője a Paks elleni váratlan vereség után

Pascal Jansen talán az eddigi leggyengébb NB1-es mérkőzésén van túl a Ferencváros edzőjeként, de nem aggódik.