Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,584 $

Nem jár kártérítés a Nirvana babafotós borítója miatt

Az ügy ezzel le is zárult, nincs több lehetőség módosításra.

Fotó: Jurian Kersten / Unsplash
Kult

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A bíró nyolc oldalas ítéletében azt írta, hogy mivel Elden több mint 10 évvel ezelőtt szerzett tudomást az album borítójáról, túl sokáig várt a kereset benyújtásával, így az megkésettnek számít.

A pert az Egyesült Államok központi kaliforniai kerületi bíróságán nyújtották be többek között Kurt Cobain hagyatéka, a zenész egykori zenekari társai, David Grohl és Krist Novoselic, valamint Cobain özvegye, Courtney Love ellen. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Bert H. Deixler, az alperesek ügyvédje nyilatkozatában kijelentette, hogy „örülnek, hogy ez az érdemtelen ügy gyorsan lezárult”. Korábban a banda is megalapozatlannak tartotta a vádakat, hiszen Elden élvezte a fotóval együtt járó népszerűséget – írta meg a The New York Times.

A keresetet januárban egyszer már elutasították, azonban a bíró engedélyezte Elden ügyvédeinek, hogy egy második, módosított panaszt nyújtsanak be, mivel az első elutasításnál hiányosságokat fedeztek fel. A bíróság mostani döntésével azonban már nem maradt több lehetőségük

Elden ügyvédei azzal érveltek, hogy a férfi évek óta terápiára jár, hogy feldolgozza a történteket – ami többek között a magánéletét is megsértette. A perben 150 ezer dollárnyi kártérítést követeltek. Elden szülei 30 évvel ezelőtt 200 dollárt kaptak a képért.