Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,558 $

Húsukért öltek meg veszélyeztetett galápagosi óriásteknősöket, akár 3 év börtönt is kaphatnak

Noha a teknőshús egykor valóban királyi csemegének számított, azóta veszélyeztetett fajjá nyilvánították őket, így az orvvadászok akár 3 év börtönt is kaphatnak.

Fotó: Unsplash/Dan Maisey
Greenbox

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ecuadori hatóságok közlése szerint egyre több esetben kell intézkedniük, s attól tartanak, hogy a Galápagos-szigeteken élő ritka óriásteknősök veszélybe kerülnek az orvvadászok miatt.

A rendőrség közlése szerint a Galápagos Nemzeti Parkban négy veszélyeztetett óriásteknős tetemét találták meg, az ügy kapcsán pedig az állami ügyészség már meg is kezdte a vizsgálatot, az állatok „levadászása és lemészárlása” miatt. Soron kívül Orbán Viktor szerint Karácsony majdnem megakadályozta az érkezését

Egy friss tweet szerint egy környezetvédelmi szakcsoport, köztük egy állatok boncolásában is jártas szakértőcsoport fogja kihallgatni a park tisztviselőit. Ez sajnos nem az első alkalom, hogy óriásteknősök tetemére bukkantak a hatóságok: 2021 szeptemberében 15 Sierra Negra-i óriásteknős maradványait találták meg Isabelán.

A Galapagos Conservancy, egy amerikai nonprofit szervezet egy hivatalos közleményben ítélte el az óriásteknősök levadászását, s úgy fogalmaztak, „mélységesen elítélik” az óriásteknősök vadászatát, valamint elfogyasztását is, ugyanis ez környezetvédelmi bűncselekménynek minősül.