Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Újabb rejtélyes halál: kiesett a kórházablakon a Lukoil egyik vezető tisztviselője

Amióta Oroszország lerohanta Ukrajnát, meglehetősen megszaporodott a rejtélyes orosz halálesetek száma, ráadásul a személyi kör is jól beazonosítható.

...svg content...Lukoil benzinkút a XI. kerületi Bartók Béla úton 2014. augusztus 5-én. A Világgazdaság gazdasági napilap szerint a Lukoil kivonul a térségbõl, a cseh mellett eladja magyarországi és szlovákiai hálózatát is. MTI Fotó: Kovács Attila
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az orosz Interfax hírügynökség ugyanis arról számolt be, hogy életét vesztette Ravil Maganov, a Lukoil olajvállalat igazgatótanácsának elnöke.

Maganov halálesete ráadásul meglehetősen rejtélyes, ugyanis úgy tudni, kiesett a moszkvai Központi Klinikai Kórház ablakán. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az Interfax forrása megerősítette, hogy az eset csütörtök reggel történt, valamint azt is, hogy Maganov belehalt sérüléseibe.

Maganov még az 1980-as években kezdte karrierét az orosz energiaszektorban a Langepasznyeftgaz nevű vállalatnál, amely később a Lukoil részévé vált.

Maganov az orosz olajvállalat megalapítása óta több vezető tisztviselői posztot betöltött, amelyből a legutóbbi az igazgatótanács elnöki posztja volt.

A háború kezdete óta nem először fordul elő, hogy orosz energiaipari tisztviselő veszti életét, az elmúlt fél év során több mint féltucat tisztviselő hunyt el például a Gazpromtól, hasonlóan furcsa körülmények között.