Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,73 Ft
Euró
388,88 Ft
Font
452,08 Ft
Bitcoin
62,691 $

Pszichológiai nyomásgyakorlással sorozhatják be katonáikat az oroszok

Víz nélküli, forró szobákba zárva tartják a hadköteleseket, amíg bele nem egyeznek abba, hogy aláírják a szerződéseket.

Fotó: Orosz katonák a mariupoli Azovsztal acélipari üzem területén 2022. június 13-án. Az Azovi-tenger partján fekvő kikötőváros a kizárólag Oroszország által elismert "Donyecki Népköztársaság" ellenőrzése alatt áll, miután az orosz erők hosszú ostrom árán elfoglalták. A kép területén az orosz védelmi minisztérium által újságíróknak szervezett túrán készült. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Ridus beszámolója szerint az oroszok pszichológiai nyomásgyakorlással kényszerítik az újoncokat katonai szerződések aláírására, ehhez pedig attól sem riadnak vissza, hogy alattomos módszereket vessenek be.

Az erről szóló panaszok a tveri régióban található egyik toborzóközpontba érkeztek, amelyek szerint a hadköteleseket addig tartják lakat alatt víz nélküli, forró szobákba zárva, amíg azok bele nem egyeznek abba, hogy csatlakoznak az ukrajnai harcokhoz. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Az orosz hírügynökség egy tveri régióban élő sorkatona édesanyját idézte, aki elmondta, ennek a katonai egységnek a tagjai a politikai tiszt parancsára gyülekeznek egy klubban, ahol az ablakok zárva vannak, ráadásul hatalmas hőség uralkodik bent.

Állítása szerint nem engedik őket kimenni, mint ahogyan a vízivást sem engedélyezik, amelynek az lehet az oka, hogy az orosz katonai szabályok szerint csak szerződéses katonákat lehet a frontvonalra küldeni, ezért vélhetik „szükségesnek” az efféle nyomásgyakorlást – írta a The Guardian.

Amennyiben igazak a hírek, akkor azok rávilágítanak néhány nehézségre, amelyekkel az orosz hadseregnek kell szembenéznie a Kreml politikai döntése miatt, ugyanis Moszkva nem hirdetett hivatalosan háborút, ehelyett „különleges katonai műveletként” utal az invázióra.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.