Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,25 Ft
Euró
386,82 Ft
Font
450,80 Ft
Bitcoin
65,492 $

A Pentagon 200 millió dolláros tervvel gyorsítaná a HIMARS-ok és GMLRS-ek gyártását

A tisztviselő szerint Ukrajna „hatékonyan alkalmazza” az USA-tól kapott fegyvereket, így továbbra is támogatják az országot.

...svg content...Fotó: Orosz állásokat készülnek lőni ukrán tüzérek a keleti fronton, Harkov közelében 2022. augusztus 24-én, az ukrán függetlenség 31. évfordulóján, amely egybeesik az orosz támadás hat hónappal ezelőtti kezdetével. Ukrajna 1991. augusztus 24-én vált függetlenné a Szovjetuniótól. MTI/AP/Andrij Marienko
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A védelmi minisztérium sajtóközleménye alapján a Pentagon közölte, miszerint egy 200 millió dolláros terv van folyamatban a nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszerek (HIMARS) és az irányított többszörös rakétaindító rendszerek (GMLRS) gyártásának bővítésére és felgyorsítására.

Ennek kapcsán William LaPlante beszerzésekért felelős védelmi államtitkár azt mondta, Ukrajna „hatékonyan alkalmazza” az általuk legyártott könnyűsúlyú, mobil indítású rakétákat és precíziós csapásmérő fegyvereket, így továbbra is folytatják az ország biztonsági támogatását.

„Az iparággal való együttműködés során felgyorsítjuk a kulcsfontosságú fegyverek és fegyverrendszerek gyártását, amely magában foglalja azt is, hogy biztosítjuk a további eszközök beszerzését, a gyártósorok bővítését, valamint támogatjuk a munkaerő-fejlesztést” – mondta.

Az államtitkár szerint a HIMARS és GMLRS készletek feltöltéséhez közel 400 millió dollárt kaptak, ezenkívül pedig mintegy 200 milliót fordítanak a termelés bővítésére és felgyorsítására, amelynek köszönhetően idén ősszel és jövő év elején is szerződéseket tudnak kötni – írta a Newsweek.

„Az Egyesült Államok egy demokratikus, független, szuverén és virágzó Ukrajnát szeretne látni, amely rendelkezik azokkal az eszközökkel, amelyekkel elrettentheti és megvédheti magát a további agresszióval szemben” – hangsúlyozta Joe Biden korábbi szavait.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Hivatalosan is bejelentették, mikor érkezik a GTA 6

A Grand Theft Auto 6 már úton van, és a Take-Two megerősítette, mikor is érkezik pontosan a következő epizód.

Sarka Kata még az esti órákban is edzett, nagyon motivált (videó)

Sarka Kata női Terminatorként edz, nagyon motiváló, amit csinál, és ezzel rengeteg nőnek adhat erőt a közösségi médián keresztül.