Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
401,45 Ft
Font
476,68 Ft
Bitcoin
60,947 $

Mumbai nyomornegyedében élők fele elkaphatta a koronavírust

India a COVID-19 járvány tekintetében jelenleg a világ harmadik legérzékenyebben érintett országa, a tesztelések hiánya miatt viszont jóval súlyosabb lehet a helyzet az országban.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

India a COVID-19 járvány tekintetében jelenleg a világ harmadik legérzékenyebben érintett országa, a tesztelések hiánya miatt viszont jóval súlyosabb lehet a helyzet az országban.

A legutóbbi friss tanulmány szerint Ázsia egyik legnépesebb városának nyomornegyedeiben rendkívüli módon elterjedhetett a rettegett koronavírus. Soron kívül Nagy bejelentés: programot indít a kormány a fiatalok lakhatása elősegítése érdekében

Indiában eddig összesen 1,5 millió COVID-19 fertőzöttet regisztráltak, szakértők azonban úgy gondolják, a valós számok ennek akár az ötszörösei is lehetnek, mivel még mindig csak a lakosság szűk rétegét ellenőrizték.

6 936 mumbai lakos véletlenszerű vértesztjét elemezve az egészségügyi hatóságok kiderítették, hogy a nyomornegyedekben élők 57%-ánal, míg az egyéb körzetek lakóinak 16%-ánál jelen voltak az antitestek a szervezetükben.

Mumbai össznépességének nagyjából 40%-a gettókban kénytelen élni, ahol minden más alapvető szükségleten kívül a koronavírus-teszt is hiánycikknek számít, ennek ellenére 110 ezer esetet azonosítottak, emellett sajnos 6 ezer halottat is nyilvántartásba vettek.

A 20 millió lakosú nagyvárosban található India legnagyobb nyomornegyede, Dharavi, ahol egymillió ember van összezsúfolva. Az áldozatok száma a hatóságok elmondása alapján az agresszív közbelépésnek hála egyelőre nem öltött nagyobb méreteket.

A kutatásban kimutatták azt is, hogy a koronavírus-fertőzöttek jelentős része tünetmentes lehet, a halálozási ráta pedig egyelőre alacsonynak bizonyult.

A tanulmányt azután tették közzé, hogy egy másik antitesttel kapcsolatos vizsgálattal bebizonyították, hogy a 20 millió lakosú főváros, Új-Delhi populációjának mintegy negyede megfertőződhetett a COVID-19 kórokozójával.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/egyes-azsiai-orszagokban-mar-masodik-hullammal-szamolnak-igy-vesztegzarakat-is-kivetettek/