Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,774 $

Koronavírus – rekordokat dönt a második hullám Japánban

Már maga Japán is elismerte korábban, hogy az elmúlt hetekben látható ismételten megugró esetszámok minden bizonnyal annak a jelei, hogy az ország belekerült a koronavírus második hullámába.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Már maga Japán is elismerte korábban, hogy az elmúlt hetekben láthatóan ismételten megugró esetszámok minden bizonnyal annak a jelei, hogy az ország belekerült a koronavírus második hullámába.

A helyi kormányzók elmondása szerint az ország második és harmadik legnagyobb prefektúráiban, Oszakában és Aicsiban a keddi nap folyamán rekordmennyiségű új fertőzöttet regisztráltak, a két régió viszonylatában szinte példátlanul magas számokat. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Oszakában csak kedden a pandémia kezdete óta a legmagasabb számú fertőzöttet, összesen 155 új esetet azonosítottak. A prefektúra kormányzója ennek hatására arra kérte a lakosságot, hogy augusztus 1 és 20 között kerüljék az öt főnél nagyobb társaságokban történő étteremlátogatást és közös italozást, hogy lassítani tudják a járvány terjedését.

Aicsi prefektúrában, ahol az ország harmadik legnagyobb városa, Nagoja is található, szintén a régió viszonylatában „sokkolóan” magas, 110 új fertőzöttet azonosítottak kedden. A délebbre található Kumamoto városában 33, míg Tokióban 236 új esetet regisztráltak, amik szintén nagyon magas számok.

A japán egészségügyi minisztérium adatai szerint hétfőn 599 új fertőzöttet regisztráltak, amivel hétfőre 31 673-ra emelkedett az összes beteg száma. A keddi összesített adatokat szerdán fogja nyilvánosságra hozni a minisztérium, de az egyes lokális adatok nem éppen alacsony számokat vetítenek előre.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/who-a-koronavirus-jarvany-nem-egy-szezonalis-dolog/

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.