Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,06 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
458,20 Ft
Bitcoin
62,420 $

A T-Mobile és a SpaceX Starlink összefogott a teljes 5G lefedettség elérése érdekében

A „Coverage Above and Beyond” elnevezésű projekttel a két vállalat azt ígéri, teljesen megszüntetik a holt zónákat.

Fotó: Unsplash/Forest Katsch
Mobil

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mike Sievert, a T-Mobile vezérigazgatója, és Elon Musk egy közös rendezvényen jelentették be, hogy a mobilszolgáltató és a SpaceX Starlink partnerségre lépett, melynek köszönhetően a jövőben a T-Mobile képes lesz a teljes lefedettségre, ugyanis a Starlink műholdjaival megszabadulnak a holt zónáktól.

A „Coverage Above and Beyond” elnevezésű projekt keretében ugyanis az 5G-képes telefonok közvetlenül a műholdakhoz csatlakozhatnak, melyek megközelítőleg 2-4 Mbit/s sávszélességet lesznek képesek biztosítani. Soron kívül Késes támadás történt a bőnyi általános iskolában, egy fiatal lány szúrt

Habár ez a sebesség mindössze arra elég, hogy SMS-t küldhessünk, vagy épp egyes üzenetküldő alkalmazásokat használjunk, mégis rendkívül hasznos lehet, ha a hagyományos internetkapcsolatunk megszakadna. A T-Mobile sajtóközleménye szerint a szolgáltatás első körben csak az Egyesült Államok kontinentális részén, Hawaiin, Alaszka bizonyos területein, valamint Puerto Ricóban lesz elérhető.

Terveik szerint a jövő év végére már bétaüzemben működni fog a szolgáltatás a „kiválasztott területeken”, ám Sievert abban reménykedik, hogy néhány év múlva már mindenki számára elérhető lesz. Musk pedig megosztotta, ha épp nincs túl sok ember a cellazónában, akkor akár még egy rövidebb videót is meg lehet majd nézni a szolgáltatással.

Sievert azt is megjegyezte, hogy az olyan üzenetküldő alkalmazások üzemeltetőinek, mint például a WhatsApp, vagy az iMessage, együtt kell majd működniük a T-Mobile-lal és a Starlinkkel, hogy a platformok felismerjék a műholdas kapcsolatot és képesek legyenek kapcsolódni rá.

Musk elárulta, hogy a hagyományos internetszolgáltatással ellentétben a Starlink a teljes műhold-konstellációhoz való hozzáférés nélkül is képes működni, ám megjegyezte, ebben az esetben érdemes felkészülni, hogy csak bizonyos szolgáltatások lesznek elérhetők, és egy üzenetküldés akár 30 percet is igénybe vehet.

Egy év alatt megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma

Kutatók mutattak rá egy riasztó tendenciára: globálisan megfigyelhető volt, hogy egy év leforgása alatt szinte megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma.