Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,077 $

A spórolás miatti keresletcsökkenés akár le is viheti az élelmiszerek árait

A szakértő szerint a magyar termelők úgy dönthetnek majd, hogy megpróbálják exportra értékesíteni a termékeiket, hiszen minden adott a váltáshoz.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Raskó György agrárközgazdász a Spirit FM Aktuál című műsorában arról nyilatkozott, miszerint a termelőknek hamarosan szembe kell nézniük azzal, hogy a korábbi évekre jellemző pazarlás már megszűnőben van, ugyanis a lakosság jóval kevesebb élelmiszert vásárol, mint azelőtt.

A spórolás miatti keresletcsökkenés akár meg is állíthatja, vagy lejjebb viheti az élelmiszerek árait, ennek következtében a magyar termelők úgy dönthetnek majd, hogy megpróbálják exportra értékesíteni a termékeiket.

Az adatok szerint Európa és a világ más országaiban közel sem ugrottak meg annyira az élelmiszerárak, mint hazánkban, illetve a fizetőképes kereslet is meglenne hozzá, ezáltal minden adott a váltáshoz – számolt be az atv.hu.

Bár az aszály negatív hatása egyelőre nem érezhető a boltokban, a takarmányárak esetében viszont annál inkább, amelyet az is befolyásol, hogy a kalászos gabonából 25 százalékkal kevesebb termett, a kukoricából pedig valószínűleg a szokásos termésmennyiség felét sem fogjuk elérni.

A magyar állattenyésztésben felhasznált abraktakarmány költségnövekedése kb. 300-350 milliárd forintra tehető, amire rájön az elképesztő mértékű energiadrágulás is, ez pedig az állati termékek előállítói (tej, hús) számára nagyjából 500 milliárd forintos költségnövekedést jelent az idei évben.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A nyári szünet előtt még egy hosszú hétvége kedvez az utazókedvűeknek: a pünkösdi hosszú hétvége közel annyira népszerű, mint a húsvét volt.

Szentkirályi Alexandra Gyurcsány odaszólása miatt lépett be a Fideszbe

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök odaszólása miatt lépett be a pártba Szentkirályi Alexandra, aki azóta kormányszóvivő is volt.