Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,22 Ft
Euró
386,75 Ft
Font
449,90 Ft
Bitcoin
63,032 $

Donáth Anna: Leváltható a kormány?

A Momentum és a Renew Europe EP-képviselője szerint eljött az idő, hogy őszintén válaszoljanak arra, választás útjáén leválthatónak gondolják-e a kormányt.

Fotó: Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Demecs Zsolt
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Hosszú évek óta keresi a fogást a baloldal a jobboldalon, a kormányon, hogy leváltsák azt. Eddig nem jártak sikerrel, számos kifogást hallhattak tőlük az emberek, de változás nem történt, még az ellenzéki összefogással sem.

Hatalmas elánnal vetették bele magukat a munkába, bár többen már menet közben jelezték, az ellenzéki összefogás mégsem akkora összefogás. Azzal, hogy Márki-Zay Péter lett Orbán Viktor kihívója, ismét változtak a dolgok, mert egyesek Dobrev Klára győzelmét várták. Soron kívül 24 ember került kórházba, miután rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Miután kiderült, hogy az emberek többsége nem támogatja Gyurcsány Ferenc feleségének jelölését, érezhetően visszaléptek egyet. Márki-Zay pedig egyre hangzatosabb nyilatkozatokkal állt elő, amik rengeteg kritikát kaptak.

A végeredményt mindenki ismeri, a Fidesz rendkívül nagy fölénnyel nyert, és még a kétharmad is meglett. Sokkoló arcokat láthattunk az ellenzék részéről, sokáig csak a válaszokat keresték.

Az utóbbi időben pedig Gyurcsány Ferenc „készülődéséről” hangos a sajtó, bármit is jelentsen ez. Donáth Anna pedig feltenné a kérdést, hogy vajon valóban úgy gondolják-e ellenzékként, hogy választás útján leváltható a kormány.

„Ellenzékként végre őszinte választ kellene adnunk arra, hogy választás útján leválthatónak gondoljuk-e az Orbán-kormányt.” – írta a bejegyzésében Donáth a Facebook oldalán, majd a következőképpen folytatta.

„Ha pedig azt gondoljuk, hogy igen, akkor mindent erre kell feltenni a következő években.” A korábbi választások alkalmával is sok helyről lehetett hallani hasonlót, ugyanakkor az ellenzék eddig egyáltalán nem járt sikerrel, különösen legutóbb.