Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,28 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,854 $

Szeptembertől újabb drágulás várható az iskolai menzákon

A szektorban tapasztalt pályaelhagyás, valamint a folyamatos árnövekedés is egyre jobban nehezíti a kialakult helyzetet.

...svg content...Fotó: Diákok ebédelnek Budapesten a Harmat Általános Iskola menzáján 2017. december 19-én. MTI/Illyés Tibor
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke, Zoltán Anna szerint 30 százalékos drágulás várható az iskolai menzákon szeptembertől, amely az alapanyagok, a rezsi és az üzemanyagok áremelkedésének következménye lesz.

Emlékeztetett rá, hogy érthető módon a dolgozók is magasabb bért követelnek, emellett azt sem tudhatjuk pontosan, a későbbiekben milyen árváltozások várhatók, amelyek hatással lesznek a rendszerre, ez a bizonytalanság pedig hónapok óta tart. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

Úgy véli, a menzát működtetők már a minőségi követelményeknek sem tudnak megfelelni ebben a gazdasági környezetben, mindemellett azt sem tartja szerencsésnek, hogy a kormány épp most kezdte ellenőrizni a 2014-ben bevezetett szigorú szabályok alkalmazását.

Eszerint arra kíváncsiak, hogy teljesülnek-e a korcsoportokra lebontott kötelező napi energia- és tápanyagbeviteli értékek a menzákon, azonban a szövetség elnöke szerint ez a jelenlegi helyzetben egyszerűen betarthatatlan.

Majd hozzátette, tavasszal már jelezték az illetékes államtitkárságnak, hogy emiatt komoly pályaelhagyást tapasztaltak a konyha- és élelmezésvezetők körében, amely a későbbiekben még tovább romolhat – számolt be az Infostart.

A cégek és az önkormányzatok pedig ezekben a napokban tárgyalnak az új menzai árakról, amelyek kapcsán várhatóan a hónap végén értesülnek a szülők, hogy pontosan mennyivel fog többe kerülni a gyermekük bölcsődei, óvodai és iskolai étkeztetése.

Jó híreket kaptak a gyermekes családok, jön az új támogatás

Október első napjától lép életbe egy új támogatási rendszer, ami sokat segíthet a gyermekes családoknak.

Fájdalmas meccs után tér vissza Szoboszlaiék riválisa az angol bajnokokságban

Az Arsenal egy már megnyertnek hitt meccset vesztett el a Manchester City ellen, így most még inkább nyerniük kell.

Máris nagy rangadóval indul a szombat délután az angol bajnokságban

Papíron mindenképpen egy rangadó vár ránk szombaton kora délután az angol bajnokságban, és nem biztos, hogy könnyű dolga lesz a Manchester Citynek.