Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,28 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
66,036 $

Csak augusztus 20-án több száz gyermek menekült Magyarországra az ukrajnai háború elől

Augusztus 20-án is sok menekültet fogadott be a magyar kormány, köztük gyerekekkel, akik már biztonságban érezhetik magukat.

...svg content...Fotó: Romos épületek a dél-ukrajnai Odessza közelében fekvő Zatokában 2022. augusztus 18-án, miután orosz rakétatámadás érte a települést. Ukrán források szerint legalább négy ember megsebesült. MTI/EPA/STR
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Rengeteg gyermek lelte halálát Ukrajnában az elmúlt fél évben az oroszok elleni harcok miatt. Nekik már nincs esélyük arra, hogy felnőtté váljanak, nagyon fiatalon hunytak el, és örökre gyászolni fogják őket.

Még mindig, napi szinten sokan érkeznek Ukrajnából Magyarországra. Többségük csak rövid ideig marad az ország területén, míg mások ideiglenesen letelepednek, munkát vállalnak, és a háború végeztével visszatérnek a hazájukba. Soron kívül Robbanás történt egy oroszországi benzinkútnál, két gyermek is meghalt

A rendőrségi tájékoztató szerint az ukrajnai háború elől augusztus 20-án 713 ember, köztük 363 gyermek érkezett Budapestre vonattal. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Szijjártó Péter: Az egész világnak elege van már ebből

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter többek között az európai béke fontosságáról tartott beszédet.

Zelenszkij közölte Trumppal, Putyin nem nyerhet

Donald Trump és Volodimir Zelenszkij személyesen találkoztak New Yorkban, melynek ideje alatt az USA volt elnöke meghallgatta az ukrán vezetőt a háborúról.