Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,48 Ft
Euró
386,58 Ft
Font
453,75 Ft
Bitcoin
70,012 $

MCC: optimisták a magyarok a jövőt illetően

A magyarok életében meghatározó szerepet tölt be a munka, a vallás és a nemzet hármasa. 

...svg content...Fotó: Katonai tiszteletadás mellett felvonják Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen az Országház elõtti Kossuth Lajos téren 2022. augusztus 20-án. MTI/Illyés Tibor
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Mathias Corvinus Collegium Ifjúságkutató Intézete Franciaország, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság és Magyarország 1000-1000 polgárának megkérdezésével készített közvélemény-kutatást, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy mely értékek azok, amelyeket a legjobban szeretnénk továbbadni, és mely népek a legoptimistábbak a jelenlegi helyzetüket illetően. 

Az eredmények azt mutatják, hogy hazánkban és a nyugat-európai országokban a család és a gyermekek előkelő helyen állnak, a másik négy országban következnek a barátok és a szabadidő, majd a munka és a nemzet, aztán a vallás és a politika.  Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony bele van zúgva Gyurcsányba, de nekünk ettől felfordul a gyomrunk”

Ezek szemben Magyarországon meghatározó a munka, a vallás és a nemzet, ezek az Egyesült Királyságban például az utolsó helyen állnak – szemlézte a Mandiner

A fenti országok elsősorban toleranciát, felelősségérzetet és jó modort adnának tovább, a legutolsó helyen pedig a vallás áll. 

A jövőképet illetően nem fényes a helyzet Olaszországban és Franciaországban, ők a legpesszimistábbak, de a legbizakodóbbak viszont a magyarok, és kiderült, hogy mi érzékeljük a legjobban az intergenerációs fejlődést, a saját helyzetünk előnyösebb, mint az előző generációé. 

A magyar válaszadókhoz hasonlóan a nyugatiak is úgy gondolják, hogy az egyik legsúlyosabb problémát, a szegénységet segélyezés helyett munkahelyteremtéssel kell megoldani, és abban is egyeznek a vélemények, hogy a demográfiai gondokra a gyermekvállalás a megoldás, nem a bevándorlás ösztönzése. 

A kutatás eredménye szerint az európai polgárok úgy látják, hogy a társadalmat fokozatosan, reformokkal kell fejleszteni, ebben a magyarok is egyetértenek, míg a franciáknál és az olaszoknál több a radikális gondolkodó. 

Verőcei hajótragédia: panaszt tett a gyanúsítás ellen a szállodahajó kapitánya

A cseh férfit bűnügyi felügyeletbe küldené az ügyészség.

Megújult Vlagyimir Putyin elnöki autója

A hatalmas luxusautót a tavaly a Toyotától megvásárolt szentpétervári üzemben fogják gyártani, ugyanis polgári formában is kapható lesz.

Gyerekek oldották ki tehervagonok fékberendezését Nyíregyházán, elfogták őket

Kiderült, hogy egy 11 éves és egy 15 éves fiatal az elkövető, akik rendkívül veszélyes játékot játszottak a vagonok között.