Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,69 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
60,025 $

Orosz járművek jelentek meg a zaporizzsjai atomerőmű turbinacsarnokában

A tűzzel játszanak az oroszok Európa legnagyobb atomerőművének megszállásával, katonai nehézjárműveket parkoltatnak az erőmű turbinacsarnokában.

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételrõl készült kép az orosz ellenõrzés alatt álló zaporizzsjai atomerõmûrõl a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. augusztus 7-én. A támadás során egy kiégett fûtõcsövek tárolására szolgáló raktárt ért találat, valamint radioaktivitás mérésére szolgáló szenzorok sérültek meg. Az orosz és az ukrán erõk egymást vádolják a zaporizzsjai atomerõmû lövetésével. MTI/EPA//Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

A csütörtöki nap folyamán kezdett el terjedni egy videó a közösségi médiában, amelyen az látszik, ahogyan az oroszok uralma alatt lévő Zaporizzsja Atomerőmű turbinacsarnokában orosz katonai járművek parkolnak.

A CNN szakértők bevonásával beazonosította a videó helyszínét, valamint megerősítette hitelességét, valóban az erőműben készült. A felvételből egyértelműen kiderül, hogy hagyományos orosz katonai teherautókról van szó. Soron kívül Úgy tűnik, mégsem épül új kínai autógyár Magyarországon

Onnan is lehet tudni, hogy orosz járművek ezek, hogy legalább egy teherautón látható a „Z” betű, ami az orosz háborús szimbólummá vált. A járművek mellett legalább két sátorszerű struktúra is azonosítható, a csarnok pedig mindössze 130 méterre található a reaktortól.

Moszkva korábban annyit ismert el, hogy csak őrzési célokból vittek az erőműhöz katonai felszereléseket, csütörtökön az orosz védelmi minisztérium pedig annyit közölt, hogy a műholdas felvételekről egyértelműen látszik: nincs nehézfegyverzet az erőmű területén.

Az elmúlt hetek során komoly aggodalommal figyelte a nemzetközi közösség az atomerőműnél zajló eseményeket, ugyanis több alkalommal is bombázás történt az erőmű környékénél. Kijev és Moszkva ezért egymást hibáztatta és nehéz is megmondani, ki lehet a felelős.

A legtöbben attól tartanak azonban, hogy egy akna vagy egy bomba eltalálhatja az egyik reaktort, ami sosem látott nukleáris katasztrófához vezethet – több szakértő is egyetértett abban, hogy a csernobili balesetnél is súlyosabb lehet.

Vitézy Dávid ismét beszólt Karácsony Gergelynek

A jelenlegi főpolgármester egyelőre nem reagált erre.

Van olyan beszállító cég, amely behajtót fogadott az eladósodott kórházak miatt

Az eladósodott magyar kórházak ellen indítottak behajtási eljárást a műtéti anyagokat szállító cégek.

Úgy tűnik, mégsem épül új kínai autógyár Magyarországon

Joó István, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója szerint alaptalanok a magyar sajtóban terjedő hírek, melyek egy új kínai autógyár építéséről szólnak.