Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,25 Ft
Euró
385,32 Ft
Font
449,19 Ft
Bitcoin
65,704 $

Ukrajna: Oroszország provokációt tervez a zaporizzsjai atomerőműnél pénteken

Folytatódik a konfliktus Európa legnagyobb atomerőműve körül.

...svg content...Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételrõl készült kép az orosz ellenõrzés alatt álló zaporizzsjai atomerõmûrõl a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. augusztus 7-én. A támadás során egy kiégett fûtõcsövek tárolására szolgáló raktárt ért találat, valamint radioaktivitás mérésére szolgáló szenzorok sérültek meg. Az orosz és az ukrán erõk egymást vádolják a zaporizzsjai atomerõmû lövetésével. MTI/EPA//Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ukrán katonai hírszerzés úgy véli, Oroszország provokációt tervez a zaporizzsjai atomerőműnél, információik szerint pedig ez a holnapi napon fog megtörténni.

Az ukrán hírszerzés a Twitteren osztotta meg, hogy „a megszállók ‘váratlan’ szabadnapot jelentettek be a zaporizzsjai atomerőműben”, hozzátéve, hogy augusztus 19-én kizárólag az operatív személyzet lesz bent az erőműben, mindenki más előtt azonban zárva lesznek a kapuk.

Ezek alapján pedig az ukrán katonai hírszerzés úgy véli, az oroszok provokációt terveznek péntekre, noha ennél többet nem árultak el.

Mint ismert, az orosz hadsereg márciusban foglalta el a zaporizzsjai atomerőművet, s azóta is orosz megszállás alatt áll. Miközben Ukrajna azzal vádolja Oroszországot, hogy szándékosan nukleáris pajzsként használják a létesítményt, az oroszok azt állítják, az ukrán erők lőtték az atomerőművet. Mivel mindkét fél egymást okolja a támadásokért, érdemes fenntartásokkal kezelni állításaikat.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Már a következő szezontól kezdve kiirthatják a VAR-t a Premier League-ből

A Premier League klubjai a következő hónapban tartandó éves közgyűlésükön szavaznak majd arról a javaslatról, hogy a következő szezontól kezdve megszüntessék-e a videóbíró (VAR) rendszert.