Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,51 Ft
Euró
389,27 Ft
Font
453,55 Ft
Bitcoin
64,306 $

Az ukránok azt állítják, még egyetlen HIMARS-t sem vesztettek el

Ezzel szemben Oroszország azt állítja, hogy már több rakétavetőt is megsemmisített. 

Fotó: MTI/AP/David Goldman
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az ukrán védelmi miniszter közölte, hogy egyetlen egyet sem vesztettek el azokból a HIMARS rakétavetőkből, amelyeket az Egyesült Államok bocsátott a rendelkezésükre az oroszok elleni háborúban. 

A The Guardian megjegyezi, hogy a konfliktus kezdete óta Ukrajna legalább 20 darabot kapott az amerikai gyártmányú egységekből, és az orosz lőszerraktárak, parancsnoki állások és légvédelmi állások támadására használta őket. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A HIMARS a nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszer rövidítése. Oroszország azt állította, többször is, hogy ezen rendszerek nagy részét már megsemmisítették, de az ukránok teljesen mást mondanak. 

A Voice of America ukrán nyelvű csatornának nyilatkozva Olekszij Reznyikov azt mondta, hogy Ukrajna még mindig rendelkezik az összes kapott rendszerrel. Az állítást később az ország védelmi minisztériumának hivatalos Twitter-fiókján is megerősítették.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Jön az F1-es Miami Nagydíj, élőben adja a tv

Már 21 órától érdemes figyelni az eseményeket a Miami Nagydíjon, kezdve a pilótaparádéval, ami mindig érdekes és látványos.

Már ismertek a Hatoslottó legújabb nyerőszámai

Megjelentek a legújabb nyerőszámok a Hatoslottó-sorsolás után, és mint általában az lenni szokott, sok pénzt lehetett nyerni.