Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,78 Ft
Euró
389,08 Ft
Font
454,74 Ft
Bitcoin
58,804 $

Legálisan lehet majd graffitizni egy épülő miskolci parkban

Aszimmetrikus pengefalakat alakítanak ki, különböző nagyságú alkotófelületekkel, bár a végleges tervet még nem dolgozták ki.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Graffiti Alkotópark építését tervezi a miskolci önkormányzat az Y-híd lábához, a Vörösmarty utca azon szakaszára, ahol még az építkezés kezdetén lebontották a házakat, bár a hírt egyelőre nem erősítették meg a városházán.

Azonban az Y-híd beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) igen, mivel a terület kialakítása egyébként is az ő feladatuk, hozzátéve, hogy a tereprendezési és növénytelepítési munkálatokat, valamint a földmunkát is a kivitelező végzi majd el a tervekben leírtak alapján. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

A helyszín jelenleg építőanyag depóként funkcionál, majd az ott tárolt anyagok beépítését követően, az önkormányzat koncepciótervét alapul véve dolgozzák ki a részleteket, a kivitelezés befejezésének határideje pedig 2022. év vége – számolt be a BOON.

A 3000 négyzetméteres nagyságú park nagy része zöldfelület lesz, a fennmaradó területet pedig térkővel fogják beburkolni, emellett aszimmetrikus pengefalakat is kialakítanak, különböző nagyságú alkotófelületekkel, valamint padokat és szeméttároló kukákat is kihelyeznek.