Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Korrupció gyanújával tartóztatták le a tokiói olimpia szervezőbizottságának egyik tagját

A hírek szerint az ügyben érintett ruhaipari vállalat egykori ügyvezetője, valamint két másik férfi is erre a sorsra jutott.

...svg content...Fotó: 2020. március 30-án Tokióban készített kép Takahasi Harujukiról, a tavalyi tokiói olimpia szervezőbizottságának korábbi vezetőségi tagjáról. Takahasit 2022. augusztus 17-én korrupció gyanújával letartóztatták. A japán államügyészség szerint a 78 éves sportdiplomata 45 millió jen (132 millió forint) kenőpénzt fogadott el az Aoki Holdings ruhaipari konzorciumtól, amely a nagy divatcégeket megelőzve végül megnyerte a japán olimpikonok formaruhájáért kiírt pályázatot. Az ügy felgöngyölítését követően letartóztatták Aoki Hironorit, a vállalat korábbi ügyvezetőjét, valamint további két személyt is. MTI/AP/Pool/Reuters/Issei Kato
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A japán államügyészség közölte, korrupció gyanújával tartóztatták le Takahasi Harujukit, a tavalyi tokiói olimpia szervezőbizottságának korábbi vezetőségi tagját, aki a vádak szerint kenőpénzt fogadott el az Aoki Holdings-tól.

Állítólag a 78 éves sportdiplomata 51 millió jent kapott a ruhaipari vállalattól, miután az egyik általa vezetett cég tanácsadói szerződést kötött az Aokival, amely a nagy divatcégeket beelőzve győzött a japán olimpikonok formaruhájáért kiírt pályázaton. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A közvélemény körében ez elég nagy meglepetést váltott ki, majd az üggyel kapcsolatos nyomozást és házkutatást követően Aoki Hironorit, a vállalat korábbi ügyvezetőjét, valamint két másik férfit is letartóztattak, akiknek szintén köze volt a botrányhoz – jelentette az RFI.

A tokiói olimpiát 2021-ben rendezték meg, miután a koronavírus-járvány következtében egy évvel el kellett halasztani, ám a stadionok javarészt üresen maradtak, miután a szurkolókat kitiltották a megbetegedések egyre növekvő száma miatt.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.